Bakan Çubukçu'dan ilginç cevap

Bakan Çubukçu'dan ilginç cevap

Nimet Çubukçu, "Günümüzde Eğitim Sistemimizde "İlkokul' Adında Bir Okul Türü Bulunmamaktadır" Dedi.

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek'in, "Başbakan ilkokula türbanla girilmesini mi istemektedir?" sorusunu yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, "Günümüzde eğitimsistemimizde "ilkokul' adında bir okul türü bulunmamaktadır" dedi. Meri mevzuatta okullardaki kılık kıyafete ilişkin hükümlerin yer aldığının herkesçe bilindiğine işaret eden Çubukçu, "Ayrıca açıklama yapılmasını gerektiren bir husus olmadığı değerlendirilmektedir" dedi.

-"BAŞBAKAN, İLKOKULA TÜRBANLA GİRİLMESİNİ Mİ İSTİYOR?"-

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün, "İlkokul öğrencisinin kendi isteği ile başörtüsü takması gibi bir şey söz konusu olamaz" dediğini hatırlatan CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu soruları sormuştu:

"Türkiye'nin Başbakan'ı laikliğe açıkça aykırı bir konuda, "İlkokula türbanla girilmez' açıklamasını neden yapmamaktadır? Başbakan ilkokula türbanla girilmesini mi istemektedir?"

-"EĞİTİMSİSTEMİMİZDE "İLKOKUL' ADINDA BİR OKUL TÜRÜ BULUNMAMAKTA"-

CHP'li Dibek'in soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, şöyle dedi:

"Günümüzde, eğitimsistemimizde "ilkokul' adında bir okul türü bulunmamaktadır. Diğer taraftan, meri mevzuatta okullardaki kılık kıyafete ilişkin hükümlerin de yer aldığı herkesçe bilinmekte olup ayrıca açıklama yapılmasını gerektiren bir husus olmadığı değerlendirilmektedir."

-"SAYIN GÜL'E HAKARETTİR"-

Bakan Çubukçu'nun yanıtını ANKA'ya değerlendiren Dibek, şöyle dedi:

"Sayın Hayrünnisa Gül'ün ifadelerine karşı Başbakan'ın yaptığı açıklama açıkça Anayasaya aykırıdır. Sayın Gül'ün açıklamaları referans alınarak sorulan, "Türkiye'nin Başbakan'ı laikliğe açıkça aykırı bir konuda "ilkokula türbanla girilmez' açıklamasını neden yapamamaktadır?' sorusuna, "Eğitimsistemimizde ilkokul adında bir okul türü bulunmamaktadır' yanıtı vermek öncelikle Sayın Gül'e hakarettir.

Konu ile ilgili soru önergesi Başbakan'a verilmişken, önerge Milli Eğitim Bakanı tarafından yanıtlanmıştır. Sorular açıkça Başbakan'ı ilgilendirmektedir. Bu hükümetin ciddiyetsizliğini ortaya koyan bir başka örnektir."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :