Bakan Şahin'den "özgürlükçü" açıklama!

Bakan Şahin'den "özgürlükçü" açıklama!

İdris Naim Şahin: Özgürlüğün olmadığı yerde güvenliğin bir anlamı kalmaz

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, güvenlik hizmetlerini sunarken özgürlüklerin korunmasına çok ama çok özen gösterdiklerini söyledi.

Diyarbakır'dan Siirt'e helikopterle gelen Şahin, Vali Musa Çolak tarafından havaalanında karşılandı. Daha sonra Polis Meslek Yüksek Okulu'na geçerek mezuniyet törenine katılan Şahin burada yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak Polis Meslek Yüksekokullarına büyük önem verdiklerini belirtti.

Bu okullarda yetişen polislerin emniyet teşkilatının vitrinini oluşturduklarını ifade eden Şahin, şöyle dedi:

''Genç polislerimizin iyi yetişmesi için hiçbir çalışmadan uzak durmamaktayız. Polislerimizin iyi yetişmesi son yıllarda yükselen polis imajını ve güvenirliğini daha da arttırmaktadır. Bu gün Siirt'in de dahil olduğu 26 farklı ilimizde Polis Meslek Yüksek Okulunda eğitim vermektedirler. Gençlerimiz bu okullarda iki yıllık mesleki eğitim sonrasında polis olarak emniyet teşkilatımıza katılıyor. Bu okullarımızdan toplam 15 bin 876 öğrencimiz öğrenim görmektedir. İçinde bulunduğumuz hafta içerisinde bu okullarımızdan toplam 7 bin 377 öğrenci mezun olacaktır. Vatandaşlarımızın güvenlik güçlerimizden yegane isteği, huzur ve güven içerisinde endişe duymadan yaşama ve kendisini korkusuzca ifade edebilme arzusudur. Günümüzde terör başta olmak üzere dünyadaki bir çok olumsuz gelişme insanların can ve mal güvenliğini daha çok tehdit eder hale gelmiştir. Güvenlik hizmetleri eskiye nazaran daha çok ihtiyaç duyulan hizmet haline gelmiştir. Bakanlık olarak her gün değişen ve gelişen şartlara uygun olarak vatandaşlarımıza iç güvenlik hizmetini iyileştirerek ve geliştirerek sunmanın gayreti içerisindeyiz. Sunduğumuz tüm hizmetlerde olduğu gibi güvenlik hizmetlerinde de vatandaş memnuniyetini sürekli ön planda tutmaktayız. Güvenlik hizmetlerini sunarken özgürlüklerin korunmasına çok ama çok özen göstermekteyiz. Çünkü bilmekte ve inanmaktayız ki, özgürlüklerin olmadığı yerde güvenliğin bir anlamı kalmayacaktır. Yine güvenliğin olmadığı bir ortamda da özgürlüğün adı kalmayacaktır. Bu bilinçle bütün çalışmalarımızı özgürlük ve güvenlik birlikteliğini gözeterek yürütmekteyiz.''

Polisin kendisine emanet edilen canı ve malı iyi korumak, halkın huzur ve güven ortamını kalıcı hale getirmek, bireylerin temel hak ve özgürlüklerini güvence altına almakla görevli olduğunu vurgulayan Şahin, ''Bu görevlerini iyi yapmak zorundadır. Aksi takdirde polisimiz jandarmamız güvenlik teşkilatımız bu görevlerini yapmada kendi başarılarını daha yukarılara taşıyamazsa kendi varlığını sorgulanır hale getirilmesine sebep olur. Polis sokaktaki tavrıyla, vatandaşımıza yaklaşımıyla sadece kendi kurumunu ve şahsını değil aynı zamanda devletin saygınlığını ve milletin hayatiyetini ve varlığını temsil etmektedir'' diye konuştu.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ve Vali Çolak da birer konuşma yaptı.

Konuşmalardan sonra, dereceye giren öğrencilere ödülleri Şahin, Çolak ve AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ve diğer yetkililer tarafından verildi.

Dönem birincisi Rıza Eyvallı tarafından yaş kütüğüne plaket çakıldı. Tören keplerin havaya fırlatılması ile sona erdi.

Bakan Şahin, daha sonra helikopterle Bitlis'e geçti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.