Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya Kuveyt'te

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya Kuveyt'te

Kaya, LİMAK Vakfı'nın Kuveyt Üniversitesi'nde düzenlediği "Kuveyt'in Mühendis Kızları Projesi"nin Tanıtım Programına katıldı

KUVEYT (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Türkiye'nin eğitim, öğretim ve diğer alanlarda Kuveyt'le iş birliğini arttırmak için çalıştığını söyledi.

Kuveyt ziyaretinin ikinci gününde, LİMAK Vakfı'nın Kuveyt Üniversitesi'nde düzenlediği "Kuveyt'in Mühendis Kızları Projesi"nin Tanıtım Programına katılan Bakan Kaya, projenin, iki ülke ilişkilerini güçlendireceğini ve kız çocuklarının eğitimi konusundaki farkındalık çabalarına büyük katkı vereceğini belirtti.

Proje kapsamında, 30 üniversiteli kız öğrenciye burs, staj ve çeşitli eğitim destekleri sağladıklarını, bunun yanı sıra Türkiye’de mesleki bilgi ve becerilerini geliştirme fırsatı sunacaklarını dile getiren Kaya şunları kaydetti:

"Bu proje, ortak çıkarlarımızı paylaşmak için bir vesile olacak. Kadınların eğitimi, dünya barışı için çok önemli. Farklı toplumlardaki kadınlar için gelişmiş hizmet seviyesine ulaşmaya çaba gösteriyoruz. Bu projeye geçen yıl Türkiye'de başlandı. Büyük bir başarı elde ettik. Bu nedenle Kuvet'teki yetkililerle iş birliği içinde Kuveyt'te de uygulamaya çalışıyoruz."

Programda konuşan Kuveyt Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Hind Subayh Berrak es-Subayh, bu tür ortak programların ulusal anlamda kadroları desteklediğini ve öğrencilerin enerjilerini, yatırımı desteklediğini ifade etti.

Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir de vakfın Kuveytli kadın istihdamına destek verdiğini belirterek, bu durumun kendileri için öncelik olduğunu ve kendilerinin devamlı olarak kadınları mühendislik alanına yönelmeye teşvik ettiğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.