Bakan Salihi, resmen kabul etti

Bakan Salihi, resmen kabul etti

Bakan Salihi, resmen kabul etti: Türbe ziyareti için Suriye'ye gittiği iddia edilen ancak muhaliflerin rehin aldığı İranlılar devrim muhafızı.

Suriye'de kaçırılan İranlılar konusu yeni bir boyut kazandı. Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, türbe ziyaretine gittiği iddia edilen; ancak muhaliflerin rehin aldığı İranlıların devrim muhafızı olduğunu resmen kabul etti.

Türbe ziyareti için Suriye'ye gittiği iddia edilen ancak muhaliflerin rehin aldığı İranlılar devrim muhafızı çıktı. İran 47 vatandaşından bazılarının emekli asker olduğunu dün itiraf etti. Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, Suriye'de kaçırılan vatandaşlarından bazılarının emekli asker olduğunu söyledi. İran'ın resmi haber ajansı IRNA'nın haberine göre, Salihi, önceki günkü Ankara ziyareti sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'de silahlı gruplarca rehin alınan İran vatandaşlarından bazılarının Devrim Muhafızları ve ordudan emekli askerler olduklarını belirtti. Suriye'ye bir süredir kutsal yerleri ziyaret için İran'dan turlar düzenlenmediğini anlatan Salihi, "İranlıların bu yerlere olan aşk ve ilgilerinden dolayı çeşitli birimlerden emekli olanların ziyaretine onay verdik ve bunlar arasında Devrim Muhafızı ile ordudan emekli olanlar da ziyaret amacıyla yola çıktılar." diye konuştu. Salihi, bu emekli gruptan sonra çeşitli bakanlıklardan başka grupların da Hz. Zeynep'in türbesine ziyaret planladığını kaydetti.

İran, bölgedeki en önemli müttefiki Beşşar Esed'i kaybetmemek için Suriye'deki isyanı bastırmak üzere özel birlikler gönderdiği iddiasını birçok kez yalanlamıştı. Ancak muhalifler, öldürdükleri birçok kişinin İran uyruklu olduğunu, bazılarında İran Devrim Muhafızları kimliklerinin çıktığını belirtiyor. Muhaliflere göre büyük can kayıplarına yol açan helikopterleri ve ağır silahları İranlılar kullanıyor. Önceki gün Şam'ı ziyaret ederek Esed ile görüşen İran Millî Güvenlik Konseyi Başkanı Said Celili, Suriye'nin 'direniş ekseni'nde önemli bir yeri olduğunu ve hiçbir biçimde bu eksenin parçalanmasına izin vermeyeceklerini söylemişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.