Bakan Veysel Eroğlu'ndan şok iddia!

Bakan Veysel Eroğlu'ndan şok iddia!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'de meydana gelen orman yangınlarının yüzde 7'sinin kasıtlı olarak çıkarıldığını ifade etti.

Eroğlu, Hatay'da 8 noktada çıkan yangını, bazı suçluların, ürettikleri Hint kenevirini jandarmanın yok etmesinden dolayı, intikam duygusu ile çıkardıkları yönünde duyum aldıklarını söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlık konferans salonunda düzenlediği toplantıda orman yangınları ve gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Eroğlu, son günde Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde 60 yangına müdahale ettiklerini belirtti. Gözetleme kuleleri ve en modern takip sistemi ile yangınların tamamını gözetleme imkanına sahip olduklarını dile getirdi. Son 3 gündür çıkan yangınların değerlendirmesini yaptıklarını ifade eden Eroğlu 438'ini dikkatsizlik ve ihmalden kaynaklandığını, 65 adedinin kazadan, 77'sinin ise kasıttan gerçekleştiğini açıkladı.

Vatandaşların da özellikle yangınlar konusunda çok duyarlığı olduğunu belirten Eroğlu, 11 bin kişi ile yangınlara müdahale ettiklerini kaydetti. Eroğlu, eylül ayı sonuna kadar teyakkuz halinde olacaklarını vurguladı.

"TEŞKİLATIMIZI SÜREKLİ ÇALIŞTIRACAK MEVZUAT DEĞİŞİKLİĞİNE GİDECEĞİZ"
Bakan Eroğlu, orman teşkilatının sadece alanları ile ilgili çalışmalarda yapmadığını da ifade etti. Ekiplerin, şehirlerde çıkan yangınlara da müdahale ettiğini de kaydeden Eroğlu, orman personelin çalışması ve teçhizatlarının yılın 12 ayında kullanılması için de mevzuat değişikliğine gideceklerini bildirdi. Orman yangınlarında suyun çok önemli olduğunu vurgulayan Eroğlu, teşkilatın yangınlara müdahale edebilmesi için DSİ'nin Türkiye çapında bin 300 gölet yaptığını açıkladı.

"DERE YATAKLARINDA İŞGALLER VAR"
Türkiye çapında dere yataklarında işgallerin olduğuna da dikkat çeken Eroğlu, senelerdir faaliyette bulunmayan dere yataklarının iklim değişikliklerinden dolayı, tekrar faal olmaya başladıklarını anlatı. Genel hatlar üzerine DSİ'den izinsiz bir yapı yapmanın yasak olduğunu hatırlatan Eroğlu, geçmişti bu yanlışlara izin verildiğine dikkat çekti. 20-30 yıl önce yapılan yanlışların faturasını kendilerinin ödediğine değinen Eroğlu, küresel ısınma ile birlikte yağış rejimlerinde değişikliklerin olduğunu kaydetti. Eroğlu, dere yataklarına yapılan yapılarla ilgili de şu uyarılarda bulundu: "Bütün, kurum ve kuruluşlar. Bütün belediyeler ve özel idareler, yanlış bir şey yaptıkları zaman bunun hesabını soracağız. Bu konuda ne gerekiyorsa yapacağız. Cezasını vereceğiz. Neticede faturası bize kesiliyor. Son 8 yılda 643 dere ıslah ettik. Ama şehir içinde, geçmişten gelen çarpık yapılanmalardan dolayı benzer sıkıntılar var. Bunun için kentsel dönüşüm çalışmaları, yapmaya başladık." CİHAN 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.