Bakan Yıldız'dan önemli açıklama

Bakan Yıldız'dan önemli açıklama

Bakan Yıldız: Nükleer enerjiyi Türkiye'ye mutlaka kazandırmak gerekir. Nabucco'da takvim istediğimiz şekilde ilerliyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, nükleer enerjiyi Türkiye'ye mutlaka kazandırmak gerektiğini belirterek, "Sinop'la alakalı girişimlerimiz de devam ediyor. 2010 yılının mutlaka nükleer enerjiyle alakalı bir hamle yılı olması gerektiğini düşünüyorum." dedi. Bakan Yıldız, Nabucco projesinde de takvimin istedikleri şekilde ilerlediğini söyledi.

Bakan Taner Yıldız, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası'nın genelensel toplantısına katıldı. Toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Yıldız, Türkiye'nin mutlaka nükleer enerjide kararlı olması gerektiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan tarafından Rusya Federasyonu ile nükleer enerji gruplarının kurulması kararını aldıklarını hatırlatan Yıldız, "Biz de çalışma grubumuzu yazıyla bildirdik. Çalışma grupları çalışmalara başladı. Ön hazırlık yapıp bu ay içerisinde çeşitli çalışmalar yapacağız. Türkiye'nin nükleer enerjiyle alakalı kararlılığını, somut bir sonuca dönüşmesi için yaptığımız girişimlerdir bunlar. İyi bir sonuç alacağımız kanaatindeyim. Nükleer enerjiyi ülkemize mutlaka kazandırmamız lazım. Sinop'la alakalı girişimlerimiz de devam ediyor. 2010 yılının mutlaka nükleer enerjiyle alakalı bir hamle yılı olması gerektiğini düşünüyorum." diye konuştu.

Doğalgazda 'al öde' üzerinde İran ve Rusya Federasyonu'yla görüşmelerin devam ettiğini belirten Yıldız, al öde sisteminin Türkiye'nin lehine dönmesi için çalıştıklarını kaydetti. Bakan Yıldız, Nabucco projesinde takvimin istedikleri şekilde ilerlediğini de sözlerine ekledi.

Etiketler :