Bakan Yılmaz'dan "Bedelli" Açıklaması

Bakan Yılmaz'dan "Bedelli" Açıklaması

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Başbakanımız bütün görüşleri aldıktan sonra değerlendirme yapacak ve karar verecek" dedi.

 

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlikle ilgili, "Başbakanımız bütün görüşleri aldıktan sonra değerlendirme yapacak ve karar verecek. Bunun üzerine ilave edilecek bir husus yok" dedi.

Yılmaz, bedelli askerlikle ilgili bir soru üzerine, bu konuyla ilgili daha önce yaptığı açıklamalar olduğunu belirterek, "Başbakanımız bütün görüşleri aldıktan sonra değerlendirme yapacak ve karar verecek. Bunun üzerine ilave edilecek bir husus yok" dedi.

KISA SÜRE İÇİNDE DEĞERLENDİRİLİR

Hükümetin üyesi olduğunu ancak tek karar vericinin kendisi olmadığını belirten Yılmaz, "Hükümet görüşleri alır, değerlendirir ve Başbakan karar verir. Değerlendirme kısa süre içinde yapılacaktır. Bu seçim yatırımı olarak değerlendirilir mi? Bunun oy kaybettireceğini söyleyenler de var, bizim arkadaşlarımızdan söyleyenler var. Buna, oy getirir ve kaybettirir diye bakmamak gerekir. Bunun getirisi kadar götürüsü de vardır. 2011'de çıkan bedelliyi, seçimden sonra çıkardık" dedi.

Tasarının kabul edilmesinin ardından, TBMM Başkanvekili Meral Akşener, alınan karar gereğince, birleşimi 19 Kasım Çarşamba günü saat 14.00'de toplanmak üzere kapattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.