BAKANI HAYATİ YAZICI İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NDE

BAKANI HAYATİ YAZICI İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NDE

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı İstanbul Üniversitesi’nin "İstanbul 2010" Restorasyon Projeleri’ni gezdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, yeniden yapılan ve restore edilen projeleri İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet ile birlikte gezdi. Öğrenciliği dönemindeki binaların yenilendiğini ve bazı binaların yeniden yapıldığını gören Bakan Yazıcı çok heyecanlandı.

Bakan Hayati Yazıcı,  İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Devlet Bakanı olduğu dönemde, İstanbul Üniversitesi'nin 2010 Kültür Başkenti Projeleri’ne büyük destek verdi. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın destek verdiği projelerin tamamlandığını büyük bir memnuniyetle gören Bakan Yazıcı, "İstanbul Üniversitesi İstanbul için elinden gelen her şeyi yapıyor. İÜ Beyazıt Yangın Kulesinin, Süleymaniye Evleri’nin ve Taş Odalar’ın restorasyonu tamamlanmış. Projelerin bitmesini görmek çok güzel. Rektörümüz, birlikte başlattığımız bu projelerde büyük yol kat etmiş. Böyle güzel eserler ortaya çıktıkça destek vermeye devam edeceğiz." dedi.

1975 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İÜ Beyazıt Yangın Kulesi’nin müzeleşme çabalarını yakından takip edeceğini ve bu büyük dünya mirasına hepimizin destek vermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet restorasyon projeleri hakkında Bakan Yazıcı'ya bilgi verdi ve yeni projeler için destek sözü aldı. Ayrıca İstanbul Üniversitesi’nin 3 yıldır sürdürdüğü mekânsal değişim ve dönüşüm sürecini anlatan Rektör Prof. Dr. Söylet, Bakan Yazıcı’ya yeni yapılan kongre ve konferans salonlarını, Eczacılık Fakültesi ek binalarını gösterdi. İstanbul Üniversitesi Beyazıt Yangın Kulesi hakkında da bilgi veren Rektör Prof. Dr. Söylet, kulenin müze olması için Kültür Bakanlığı’na müracaatların yapıldığını, bu sürecin bitmesiyle birlikte kulenin halka açılacağını söyledi.

İstanbul Üniversitesi’nin ana yerleşkesini ve Süleymaniye Evleri’ni gezen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, öğrencilerle fotoğraf çektirdi, halkla sohbet etti.

hayatinew.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.