İşte Bakanlar Kurulu'ndan çıkan karar

İşte Bakanlar Kurulu'ndan çıkan karar

Arınç, intibak yasa taslağının Bakanlar Kurulu'nda kabul edilerek imzaya açıldığını söyledi.

Taslağın en kısa zamanda Meclis'e gönderileceğini söyleyen Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugünkü grup toplantısında detaylı açıklama yapabileceğini, bu olmazsa ilgili bakanın hafta içinde açıklama yapacağını kaydetti.

Arınç, Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanun Tasarısı taslağının da karar altına alındığını açıkladı.

İNTİBAK YASASI'NDA DEĞİŞİM

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Arınç, şunları kaydetti:

''Yıllardan beri sürüncemede kalan ve hükümetimiz tarafından ele alınarak bir an önce kanunlaştırılmasını istediğimiz, emeklilerin farklı statülerde farklı maaş almaları ve refah payı ödenmemiş kesimlerin intibaklarının yapılarak gelirlerinin artırılması hedeflenmektedir.

REFAH PAYI YENİDEN HESAPLANACAK

Bu tasarımızın ana özeti 2000 yılı öncesinde bağlanan malullük, yaşlılık ve ölüm aylıklarının prim ödeme gün sayıları üzerinden ve gelişme payı, yani refah payı da dikkate alınarak yeniden hesaplanması öngörülmektedir. Sayısal olarak bunun 2,5 milyon civarında olduğu biliniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız tarafından takdim edilen bir diğer taslak da görüşüldü ve kabul edildi. Bu da 12 Eylül 2010 tarihinde kabul edilen anayasa değişikliğiyle Kamu Görevlileri Sendikalarının artık toplu görüşme değil, toplu sözleşme yapacakları gerçekleştirilmişti. Bunun yasal dayanağını taslak haline getirdiler Sayın Bakanımız takdim ettiler. Bu da imzalandı. Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanun Tasarısı taslağı da TBMM'ye sevk edilmek üzere karar altına alındı."

"GÖZLERİ AYDIN"

''Rakamlar belli oldu mu, ne kadar artış olacak emeklilerin maaşlarında? Bu yıl içerisinde ödenecek mi bu rakamlar?'' sorusuna da Arınç, ''Allah'tan kork kardeşim. 2012'nin başındayız, sen 365 gün sonrasını hedef gösteriyorsun, olacak mı diyorsun? 3 partili koalisyon mu var Türkiye'de? Tek başına hükümet var'' dedi.

Hükümetin 13,5 katrilyon zorunlu tasarrufu ödediğini, 6 katrilyon KEY ödemesi yaptığını anımsatan Arınç, şunları kaydetti:

''Tasarı bu günlerde Meclis'imize geliyor. Sayın Başbakanımızın yarın grup konuşmasında detay vermesi mümkün. Ama o vermeyecekse başka konular öncelik taşıyorsa sayın bakanımız bu konuda bu hafta içerisinde bir açıklama yaparak sanıyorum kamuoyunu sevindirecek gelişmeleri takdim edecektir. Ben detaylara girmeyim. 2000, 2008 ve 2008'den sonraki, 2000 öncesi, 2000 sonrası, 2008 sonrası farklılıklar ve daha çok 2000'den önce emekli olup da refah payı alamamış olan emeklilerimizin bugüne intibakları sağlanıyor, şimdiden gözleri aydın olsun.''

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.