Bakanlar Kurulu Toplandı

Bakanlar Kurulu Toplandı

Gündemde başta Suriye olmak üzere terörle mücadele ve ekonomik gelişmeler var.

Bakanlar Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. İç ve dış gelişmelerin değerlendirileceği toplantıda en önemli gündem maddesi Suriye olacak.

Toplantıda, Suriye'deki gelişmeler masaya yatırılıyor. Esed yönetiminin bir yılı aşkın süredir halkına uyguladığı zulmün dinmemesi üzerine Birleşmiş Milletler ve pe kçok uluslararası kuruluşun kararları da toplantıda konuşuluyor.

Bu kapsamda yine Başbakan Erdoğan'ın Çin ve Suudi Arabistan'a gerçekleştirdiği ziyaretlerde gündeme gelen Suriye temasları da ele alınıyor.

Ayrıca Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği'nin Suriye temsilcisi Kofi Annan'ın geçtiğimiz hafta Hatay sınırındaki kampları ziyareti ve kampların güvenliği de Kurulun gündeminde.

Gündemdeki bir diğer önemli konu da terörle mücadele. Son günlerde artan terör olaylarına karşı alınacak tedbirler değerlendiriliyor.

Ayrıca 28 Şubat Soruşturması ve 12 Eylül davaları ile beraberinde yaşanan gelişmelerin de Kurulda ele alınması bekleniyor.

Bu arada Bakanlar Kurulu'nda işsizlik rakamları ve ekonomik gelişmelerin de değerlendirileceği belirtiliyor.

Geçtiğimiz hafta Başbakan tarafından açıklanan teşvik paketine ilişkin olumlu, olumsuz tepkiler ile bundan sonraki sürecin de ele alınacak konular arasında olması bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.