Bakanlar Kurulu sonrası Arınç'tan Açıklama

Bakanlar Kurulu sonrası Arınç'tan Açıklama

Arınç, Erdoğan başkanlığında, Başbakanlık Merkez Bina'da düzenlenen toplantı sonrası açıklama yaptı..

Bülent Arınç'ın açıklamalarından satırbaşları:

TELEKULAK SKANDALI

- Bakanlar Kurulu'nda konu üzerine görüşme yapıldı. Adalet Bakanımız bilgi verdi. Üzücü bir olay. Türkiye  kamuoyu son derece duyarlı. İki savcının ismi geçiyor; Adem Özcan ve Adnan Çimen. Yetkili savcılardır. Hayali ihber üzerine soruşturma başlatarak bazı dinlemeler yapmışlardır. Dosya ellerinden alındıktan sonra yerlerine gelen savcılar tarafından ortaya çıkarılmış. Böyle bir terör örgütü olmadığı görülmesine rağmen 3 yıl içinde bir çok kişinin takip edilmesiyle bu soruşturma her yönüyle dikkat çekmiş.

2287 KİŞİ DİNLENDİ

Şu anda inceleme konusu yapılan 107 klasör var 2287 kişinin dinlendiği anlaşılıyor. Bunların ihbar mektubuna bağlı olarak herkesi dinledikleri ortaya çıkmış. AA'nın telefon santralinin de dinlediği bir gerçek. Adalet Bakanımızın yapacağı geniş bir açıklama ile daha geniş bir biçimde kamuoyuna açıklayabileceğiz.

SAYI ARTABİLİR!

Soruşturmadan başsavcıların da haberi yok.  Dosyada ismi bulunanların sayısı daha da artabilir. Bunlar tamamen kanunsuz dinleme kararlarıdır. Dinlenen her şahıstan özür dilenmelidir.

KILIÇDAROĞLU'NA CEVAP

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bunlar dinlenirken hükümet neredeydi " açıklamasına, "Hükümet buradaydı ama bu dinlemeyi talep eden savcı ve dinleme kararını veren hakime bizim herhangi bir etki yapmamız, bunlardan haberli olmamız mümkün değil. Yasama, yürütme, yargı birbirlerinden bağımsız hareket eder" karşılığını verdi.

17 ARALIK BİR DARBE GİRİŞİMİDİR

17 Aralık öncesi ve sonrasında yaşananların sivil hükümetlere, seçilmiş hükümetlere AK Parti hükümetine karşı bir darbe olduğunu Sayın Başbakan ifade ediyor. Burada yapılan işin bir darbe girişimi olup olmadığını elbette yargı bilir. Ancak şu haliyle bile bu izinsiz dinlemelerin ilgili ilgisiz herkes hakkında özel hayatıyla ilgili konuşmaların bile takibe alınması, bunların mutlaka birilerine karşı kullanılabileceğini ortaya koymaktadır. Suç vasfını mahkemeler tayin eder. Eğer bir tahkikat açılıp da iddianame tanzim edilecekse savcıların bu konuda nasıl bir soruşturma yaptıklarını hep beraber göreceğiz.

​YASAL İŞLEM YAPILACAK

Yasadışılıklar tespit edilirse o kişilerle ilgili olarak da yasal işlem yapılacaktır. Her iki savcının bunu reddetmesini olumlu görmek lazım. Ama onların reddetmesinin, böyle ifşa edilen bir suçlama karşısında savunmaya yönelik olduğunu da düşünebiliriz.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum