Bakın yarın Diyarbakır'da ne yapacaklar

Bakın yarın Diyarbakır'da ne yapacaklar

BDP, terörist cenazelerini şova dönüştürmeye hazırlanıyor.

BDPDiyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, Hakkari'de gerçekleştirilen operasyonlarda ölü ele geçirilen terör örgütü PKK üyelerinin, Malatya'daki adli tıp morgundan alınarak BDP'liler tarafından Diyarbakır'a getirildiğini söyledi.

BDP Diyarbakır milletvekilleri Leyla Zana, Altan Tan ve Emine Ayna'nın katılımıyla basın açıklaması yapan Zümrüt, Kazan Vadisi'ndeki operasyonlarda kimyasal silah ve misket bombalarının kullanıldığını ileri sürdü. Zümrüt, "Bu konuda tüm ailelerin, iç ve dış hukuk yollarına başvurmalarının önemli olduğunu düşünüyoruz. Savaşın da, çatışmanın da bir hukuku ve bir ahlakı vardır" dedi.

Diyarbakır'da yarın hem kepenk kapatma eylemi hem de korsan gösteriler düzenlenecek. Bağlar ilçesinde gezdirilecek olan 2 PKK'lının cenazesi daha sonra gömülecek. Hakkari'nin Çukurca ilçesi Kazan Vadisi'nde öldürülen ve Malatya'da aileleri tarafından teşhis edilen PKK'lıların cenazelerinin KCK'nın talimatıyla BDP'liler tarafından alındığı ifade ediliyor. KCK'nın, törende çıkarılacak olaylarda toplanan grupları polisle karşı karşıya getirmeyi planladığı belirtiliyor.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum