Alevi ayrımcılığı iddiası fos çıktı

Alevi ayrımcılığı iddiası fos çıktı

Balıkesir Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesindeki bir sitede Alevi ailelerin oturdukları evlerin birkaç gün önce kimliği belirsiz kişiler tarafından işaretlendiği iddia edildi.

Bu iddiaların doğru olmadığını belirten site yönetimi ve site sakinleri, "Burada yıllardan beri Alevi ve Sünni ayrımı olmamıştır. Hep beraber yaşıyoruz. Bu olaylar ortalığı germekten başka bir şey değil." dediler.

Malatya Sürgü'deki provokatif olaydan sonra benzer bir kışkırtıcı olay da Edremit'in Altınoluk beldesinde bir sitede yaşandı. Bazı Alevi ailelerin evlerinin duvarlarına bilinçli bir şekilde işaret konulmasındaki amacın, Sünni ve Alevi vatandaşlar arasında bir gerginlik çıkarılması için yapılan bir provokasyondan başka bir şey olmadığına dikkat çekildi.

Altınoluk Havacılar durağı Küme Evleri Hedef Sitesi'nde Alevi ailelerin evlerinin kapısına çarpı işareti koyulduğu iddia edildikten sonra yapılan araştırmalar sonucu, site sakinleri, bunun, Sünni ve Alevi vatandaşlar arasında bir gerginlik yaşanması için yapılan bir oyundan ibaret olduğunu söyledi. Site sakinler, "Biz bu sitede bugüne kadar bir şey duymadık. Hep birlikte yaşıyoruz. Birlikte çay içiyor, birlikte vakit geçiriyoruz." dediler.

Sözkonusu provokasyona tepki gösteren site sakinleri, sivil toplum kuruluşları, bunların yapılmasının bir amacının da gündemi değiştirmek için olduğunu, ancak bunların çok abartıldığını söylediler. Site sakinleri, "Hepimiz kardeşiz. Böylesi bir derdimiz yok." dediler.

"BURAYI KARIŞTIRMAK İSTİYORLAR"

Site yöneticisi Doğan İlhan, "126 haneli bir site burası, ben burada iki ailenin Alevi olduğunu biliyordum. Onlar da her yerde biz aleviyiz dedikleri için herkes bilir. Ama diğerlerini evvelsi gün öğrendim. Hatta şaşırdım. 11 senedir bu sitede oturuyorum, üç senedir de bu sitenin yöneticisiyim. Burada Alevi, Sünni meselesi olmamıştır. Biz şaşırdık. Birileri altı yedi eve işaret koymuşlar. Şu an şu yaptı diyemiyorum. Ama yapan bulunacaktır. Jandarma bunun araştırmasını yapıyor. Birisi burayı karıştırmak istiyor. Meşhur olmak istiyor." diye konuştu.

Hedef Sitesi'nde market işleten Sefa Gündoğdu ise şunları ifade etti: "Kendi aralarında bazı sorunlar olmuş. Ama burada kimse kimseyi rahatsız edecek bir şey olmadı. Devamlı buraya çay içmeye gelirler. Burada oturuyorlar. Hiçbir ayrımcılık görmedim, buraya gelirler. Okeylerini birlikte oynarlar. Ben burada iki senedir duruyorum. Böyle bir şey görmedim. Kimin ne yaptığını bilmiyorum. Konuşulmadı kim yaptı diye."

Bu arada, çay bahçesinde bir araya gelen Alevi ve Sünni vatandaşların beraber hoşça vakit geçirmeleri dikkat çekti.

CİHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.