Balyoz kararı için kim ne dedi?

Balyoz kararı için kim ne dedi?

21 aydır süren Balyoz davasında karar çıktı. Emekli komutanlar darbeye teşebbüsten hapis cezası aldı. İşte ilk tepkiler.

 250'si tutuklu 365 emekli ve muvazzaf askerin 644 gündür yani 21 aydır yargılandığı Balyoz Davası'nda karar açıklandı. Karara ünlü isimler şu yorumlarda bulundu.

ERDOĞAN: SÜREÇ DEVAM EDİYOR
 
Kararla ilgili bir açıklama yapmam doğru olmaz, Yargıtay sürecide var Yargıtay sürecini de takip etmek durumundayız, bizim bütün arzumuz buradan haklı bir kararın çıkmış olmasıdır bunu temenni ederiz ama şuanda noktanın konulduğu bir durum değildir, devam eden bir süreç söz konusudur bu devam eden süreçten sonra ortaya ne çıkar bunu bilemem ancak ondan sonra bunun yorumunu yapma durumuna kavuşabiliriz.
 
Gerekçe değildir bu şuanda açıklanan kararla ilgili gerekçe daha geniş olur o gerekçeyi görmeden birşey söylemek doğru olmaz.

BAŞBAKAN YARDIMCISI BEKİR BOZDAĞ

Karar kesin değil. Yargıtay kararını beklemek gerekir.

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÜRSEL TEKİN

İsminde Adalet olan bir partinin mahkemesinden böyle bir sonucu beklemek hayal kırıklığı değildir. Böyle bir karar dünyanın hiçbir yerinde alınamaz. Bu karar uluslar arası mahkemelerden dönecektir. Adil bir yargılamanın olmadığı düşüncesindeyim

MHP ANKARA MİLLETVEKİLİ ÖZCAN YENİÇERİ

Çok üzgün olduğumu ifade etmek istiyorum. Nihai karar değil. Özel yetkili mahkemenin verdiği karar. Demokratik hukuk devletinde yeri olmadığı için bunu Meclis'te kaldırdık. Şu anda gerekçeli kararı bilmiyoruz. Mahkemedir mahkeme kararlarına saygılı olmak lazım. Yargıtay'da itirazımızı yapacağız. En kötü karar karasızlıktan iyidir. Bu mahkemelerin görevi bitmiştir

MHP KOCAELİ MİLLETVEKİLİ LÜTFÜ TÜRKKAN

Engin Alan 18 yıl cezayı haketti. Orduevlerinde âlem yapmak yerine, gitti Kuzey Irak'da PKK kamplarını dağıttı

CHP DENİZLİ MİLLETVEKİLİ İLHAN CİHANER

Bu kararı hukuk kuralları çerçevesinde değerlendiremeyiz. Bu zaten çok önce verilmiş bir karardır

ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM

Hepimiz ümit ediyoruz ki demokrasi dışı hiçbir girişim, teşebbüs bir daha ülkemizde olmasın. Hukuk devleti, herkesin güven duyacağı bir anlayışa ulaşmış olsun

CHP MİLLETVEKİLİ ALİ ÖZGÜNDÜZ

Savunma hakkı ihlal edildi. Avukatlar olmadan karar verildi. Bu Türkiye'de bir ilk. Bir hukuk katliamı yaşanmıştır

ROTAHABER GENEL YAYIN YÖNETMENİ ÜNAL TANIK

Millete Balyoz indirmeye çalışanlara adaletin balyozu indi. Tutuklu sanıkların tamamının tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

MİLLİYET YAZARI FİKRET BİLA

İki yönlü etkisi olacağını düşünüyorum. Bu karar TSK'da bundan sonraki darbe düşüncesini caydırıcı yapacaktır. Böyle bir olayın bir daha yaşanmayacağını düşünüyorum. İkinci katkısının ise adil yargılama olacağını düşünüyorum. Bundan sonraki yargılama süreçlerinde zanlıların hakları bakımından değişiklik olabilir. Daha adil ve süratli yasal düzenlemeler yapılabilir. İnsan hakları açısından Türk Hukuk Sistemi'ne yararı olacaktır.

ÇETİN DOĞAN'IN AVUKATI CELAL ÜLGEN

Bugün Türk yargı tarihinde kara bir gün ve kara bir leke olarak görüyorum. Bu karar, hukuki düzlemde verilmiş bir karar değildir. Savunmalar reddedildi. Avukatların dijital verilerle olan isteği reddedildi. Bu tür bir karar verileceğinin ishası daha önceden yapıldı ve biz bu kararın bu şekilde verileceğini çok önceden biliyorduk. Ortada bağımsız bir mahkeme ve yargı yoktur. Siyasi iktidarın arka bahçesi olan bir yargı vardır.

NAZLI ILICAK

Bu karar askeri vesayetin sonlanmasına katkı sağlayacaktır. Hesapların sorulduğu bir döneme geldik. Bu yargılama hızlı oldu. Süratle neticelendi. TSK, zaten artık kışlasına çekilmiş bir manzara arzediyor. Kanuna aykırı olarak düşünmemişlerdir. Bunu bilselerdi buna kanaat etmezlerdi.

MEHMET BARANSU

Ben bundan sonra bu karar üzerine ordunun darbe işlerine gireceğini zannetmiyorum. Bundan sonra ordunun arşivlerinde büyük bir temizlik yapılacak. Ve eğer varsa benzer darbe planları yok edilecektir. Ancak hukuki düzenleme yapmazsak, alt yapısını düzenlemezsek Türkiye'de darbe ihtimali bence her zaman var

CHP KONYA MİLLETVEKİLİ ATİLLA KART

Deliller toplanmıyor, mahkemenin itibar ettiği bilirkişi raporlarının aksini gösteren onlarca bilirkişi raporu var. Maddi gerçeği araştıran bir mahkeme burada mutlaka bu çelişkiyi gidermek zorundadır. Bu çelişkiyi gidermeden ve sanıkların taleplerinin gereği yapılmadan karar verilmiş olması, kararın hukuki bir karar olmayıp siyasi bir karar olduğu yönündeki kuşkularımızı maalesef doğrulamıştır

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum