'Balyoz' da Yeni DEV Dalga

'Balyoz' da Yeni DEV Dalga

14 ilde 90 ayrı adreste arama ve 95 kişiye de gözaltı kararı çıktı. 70 Kişi gözaltına alındı...

14 ilde 90 ayrı adreste arama ve 95 kişiye de gözaltı kararı çıktı. 70'i muvazzaf asker toplam 90 kişinin evinde arama yapılıyor.Şu ana kadar 70 kişi gözaltına alındı.

TÜM GELİŞMELER

*14 ilde 90 ayrı adreste arama ve 95 kişiye de gözaltı kararı çıktı.

* 70'i muvazzaf asker toplam 90 kişinin evinde arama yapılıyor.
GATA KOMUTANI VE MGK GENEL SEKRETERİ

*Eski GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi Komutanı Tümgeneral Tuncay Çakan gözaltına alındı.

Emekli Tümgeneral Tuncay Çakan'ın Balyoz darbe planı iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi.

*Eski MGK Genel Sekreteri ve Ege Ordu Komutanı emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık, Balyoz operasyonu kapsamında gözaltına alındı.

*Çanakkale' de de emekli Tuğgeneral Muskafa Kemal Tutkun''un evinde arama yapıldığı belirtiliyor.

*İzmir'de bir emekli subayın gözaltına alındığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla İzmir'de Emekli Kurmay Albay S.Ö. gözaltına alındı. S.Ö'nün İstanbul'a gönderileceği belirtildi.

*YAKALAMA KARARI ÇIKAN EMEKLİ GENERAL İZZET OCAK, ADLİYEYE GELDİ

Balyoz darbe planı iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında tahliye edildikten sonra savcıların itirazı üzerine hakkında yakalama kararı çıkarılan şüphelilerden emekli Tuğgeneral İzzet Ocak adliyeye geldi.

Soruşturma kapsamında tutuklandıktan sonra 1 Nisan günü üye hakim Oktay Kuban tarafından serbest bırakılan ancak savcıların itirazı üzerine hakkında yakalama kararı çıkarılan Ocak, öğle saatlerinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geldi. Ocak'ın tutuklama kararının yüzüne okunması bekleniyor.

*BALYOZ'DAN ARANANLAR EVLERİNDE BULUNAMADI

Balyoz darbe planı üçüncü dalgasında gözaltı kararı bulunan Ankara'daki Emekli Albay Ali Tarık Akca'nın yurtdışında olduğu ve kendisine ulaşılamadığı öğrenildi. Emekli Albay Erdal Akyazan'ın ise Ankara'daki adresinde bulunmadığı başka bir adresinde ise eşinin bulunduğu ancak yine kendisine ulaşılamadığı belirtildi.

Balyoz kapsamında aranan üçüncü bir kişinin ise yine evinde bulunamadığı Bodrum'da olduğu öne sürüldü.

*''Balyoz Planı'' iddialarına ilişkin soruşturmada hakkında yakalama emri çıkarılan 21 kişi arasında bulunan emekli Tümgeneral İzzet Ocak ve emekli Albay Kubilay Aktaş tutuklandı.

*16 KİŞİNİN SORGUSU BAŞLADI

''Balyoz Planı'' iddiaları soruşturması kapsamında gözaltına alınan aralarında emekli üç generalin de bulunduğu 16 kişinin sorgularına başlandı.

Alınan bilgiye göre, ''Balyoz Planı'' iddiaları soruşturması kapsamında, eski Haydarpaşa ''GATA'' Komutanı emekli Tümgeneral Tuncay Çakan ve eski MGK Genel Sekreteri Şükrü Sarıışık İstanbul'da gözaltına alınırken Çanakkale 18 Mart Üniversitesinde inkılap ve tarih okutmanı olarak görev yapan emekli Tuğgeneral Mustafa Kemal Tutkun da Güzelyalı Mahallesi'ndeki evinden gözaltına alınarak İstanbul'a getirildi.

Bu arada, İstanbul ve bazı illerde gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan ve aralarında emekli generallerin de bulunduğu toplam 16 kişi, sağlık kontrollerinin ardından sorgulama için Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi.

Operasyonların sürdürüldüğünü ifade eden yetkililer, gözaltı sayısının artabileceğini kaydetti.

HABERNAME-AJANSLAR

Etiketler :