Balyoz'u Haber Yapan Baransu: Beklediğim Bir Karar Oldu

Balyoz'u Haber Yapan Baransu: Beklediğim Bir Karar Oldu

Balyoz Darbe Planı'nı ilk kez gündeme getiren gazeteci Mehmet Baransu, Yargıtay'ın onama kararını değerlendirdi.

Balyoz darbe planını ilk kez gündeme getiren Taraf yazarı gazeteci Mehmet BaransuYargıtay'ın onama kararını değerlendirdi. Baransu, delilleriyle çok net olan bir dava olarak nitelediği Balyoz'da bu onamaları olumlu bulduğunu söyledi.

"DELİLLER ÇOK NET"

Dava sonucu, belgeleri, planları ve ses kayıtlarıyla bu kadar insanın işin içinde olduğunun anlaşıldığını kaydeden Baransu, "Bu kadar onama bekliyordum. Delilleriyle çok net olan bir dava. Avukatlar '1 CD'den 3 CD'den ceza verildi.' diyor. Kamuoyunu yanıltmaya çalışıyorlar. CD dedikleri şeyler konuşmaların dökümleri. Tankların nerede olacağı belli, kimlerin gözaltına alınacağı, gözaltıların nerelere konacağı belli. Bunları nerelere koyacaklar?." dedi.

Türkiye'de ilk kez Yargıtay'ın darbe planını onadığını belirten Baransu, kararın Ergenekon Davası için de emsal olacağını ve benzer şekilde onama çıkacağını düşündüğünü ifade etti.

"TÜRKİYE'NİN BU HALDE OLMASINA ÜZÜLÜYORUM"

2010 yılı Ocak ayında başlayan Balyoz sürecinin kapsamlı bir dosya olmasına rağmen 3,5 yılda bittiğine dikkat çeken Baransu, kendisinin tek sanık olarak yargılandığı davanın ise iki yıldır bitmediğini söyledi. Sanıkların ailelerinin gözyaşlarına üzüldüğünü dile getiren Baransu, "Türkiye'nin bu halde olmasına üzülüyorum. Darbeyi planlayanlar keşke o zamanlarda kendi ailelerini gözlerinin önün getirselerdi. Darbe olsaydı bu kez bir çok kişinin ailesi ağlayacaktı. Sanıkların ailelerinin adına üzüntü verici ama demokrasi adına çok önemli bir durum." ifadelerini kullandı.HABERLER/COM

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.