Koşaner'in ses kayıtları deliller arasında

Koşaner'in ses kayıtları deliller arasında

3. Balyoz iddianamesinin ek delil dosyasına, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'in ses kayıtları da girdi.

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Ayar'ın hazırladığı 3. Balyoz iddianamesinin ek delil dosyasına, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'in ses kayıtları da girdi.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen 3. Balyoz iddianamesinin ek klasörleri mahkeme tarafından avukatlara verildi.

1. Ordu Komutanlığı'nda yapılan darbe seminerinde gösterilen power point sunumlar da ek klasörlerde yer aldı.

Mahkeme tarafından kabul edilen özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Ayar'ın hazırladığı 3. Balyoz iddianamesinde, Koramiral Deniz Cora, korgeneraller Korcan Pulatsü, Ziya Güler, Rıdvan Ulugüler ve Abdullah Can Erenoğlu, Tuğgeneral Kubilay Baloğlu, Tümamiral Mücahit Şişlioğlu, emekli Korgeneral Rasim Arslan, HAVELSAN Genel Müdürü Ömer Faruk Yarman'ın da aralarında bulunduğu 64'ü tutuklu 143 şüpheli bulunuyor.

3. Balyoz iddianamesi ek klasörlerinde, 1. Ordu Askerî Başsavcısı Bülent Münger'in savcılıktaki sorgusu da yer aldı.

Balyoz darbe planına ilişkin haberler gazetelerde yer aldıktan sonra soruşturma başlattıklarını anlatan Münger, kozmik odaya girmek istediklerini ancak 1. Ordu Komutanlığı'nın buna izin vermediğini kaydetti.

Münger, "1. Ordu Komutanlığı'ndaki plan semineri ile ilgili ilk iş olarak odaya girip bu belgeleri araştırma istedik. Bununla ilgili 1. Ordu'ya yazı yazdık. 1. Ordu Komutanlığı, mahkemenin kararına itiraz etti. İtiraz Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Askerî Mahkemesi'ne gitti. Ve o mahkeme itirazı kabul etti. Bu nedenle kozmik odada arama yapamadık." dedi.

Balyoz darbe planına ilişkin soruşturmayı kendisinin tamamladığını kaydeden Münger, görevlerinin darbe planlarının yapılıp yapılamadığının belirlenmesi olduğunu dile getirdi. Münger, soruşturma sonunda kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verdiklerini ifade etti.

Balyozcular, tersanede çalışan muhbirlerine sözleşme imzalatmış

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde 6.12.2010'da yapılan aramalarda ele geçirilen 'Hab. Elemanı' isimli belgede, istihbarat faaliyetlerinde kullanılacak kişilerin kimlik bilgileri ile dış bağlantılarına yer veriliyor. Belgelerde, Gölcük Tersanesi'nde işçi olarak çalışan T. V. A. ile çalışmayan G. Ç.'nin haber elemanı olarak kullanıldığı anlaşılıyor. Bu kişilerin nüfus cüzdanı, ehliyet ve işçi kimliklerinin fotokopileri de elde edilen dokümanlar arasında.

1. Ordu Kozmik Odası'ndaki belgelerle Donanma Üssü'ndekiler aynı çıktı

Selimiye Kışlası 1. Ordu Komutanlığı Kozmik Odası'ndaki Balyoz darbe planı belgeleri ile Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde ele geçen belgelerin birbiri ile aynı olduğu ortaya çıktı.

Yine savcılığın aynı tespit tutanağında Hava Muhabere Kurmay Albay Plan Harekat Şube Müdürü Y. Ziya Toker ismine imzaya açılmış 'Ek 1 Lahika-4.doc.' isimli belgenin Gölcük'te parke altında çıkan belgelerle benzerliği de şöyle ortaya kondu: "Bu belgenin, 2010/185 sayılı iddianame ve eklerinde yer alan (17) numaralı CD'de 'Oraj Hava Harekat Planı' isimli klasör içerisinde bulunan Ek 1 Lahika-4.doc isimli belgeyle birebir aynı olduğu görülmüştür."

Kız yurdunda gizli kameralı kayıt

Üçüncü Balyoz iddianamesinin ek klasörlerinde Gölcük'te görevli subay ve astsubaylara yönelik fişleme çalışmasına ait gizli yapılmış fotoğraf ve kamera çekimlerine ait görüntüler de yer aldı. Ek klasörlerdeki 1 No'lu DVD'de yer alan ve Balyoz tutuklusu Binbaşı Kemalettin Yakar'ın bilgisayarından ele geçirilen 'çok gizli' niteliği taşıyan belgelerde, Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin evlerinin gizli kamera taşıyan ajanlarca görüntülendiği görülüyor. Çeşitli rütbelerdeki Deniz Kuvvetleri personeli ailelerinin teftiş edildiği, bazı personelin 'eşi tesettürlü, kendisi ve ailesi aşırı dinci görüşleri benimseyen kişiler olarak tanınıyor' şeklinde bilgi fişi hazırlandığı belirtiliyor.

Yine Değirmendere Kız Yurdu'na ve Kız Meslek Lisesi'ne gönderilen ajanların buralarda kızların fotoğraflarını gizlice çektiği anlaşılıyor. Ajanların söz konusu ailelerle ve kızlarla görüşmesi esnasında, fotoğrafların çok yakından çekilmesine rağmen kameranın fark edilmediği ifade ediliyor. Gölcük Donanma Komutanlığı'na yapılan baskında, üzerine kamera monte edilmiş şekilde anahtarlık, çanta ve kalem gibi birçok malzeme ele geçirilmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum