Balyoz'a Suç Duyurusu Yapıldı

Balyoz'a Suç Duyurusu Yapıldı

500 Avukat, Balyoz eylem planı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Başkent'te Evrensel Hukukçular Platformu üyesi avukatlar Balyoz eylem planına karşı başlattıkları imza kampanyasında 500'e yakın imza toplayıp, Ankara Adliyesi'nde suç duyurusunda bulundu.

Avukatlar, daha sonra Meclis dikmen kapısı önünde cübbeleriyle, "Balyozun Meclis'e girmesine izin vermeyeceğiz" pankartı açarak protesto gösterisi yaptı.

Avukatlar adına açıklama yapan Evrensel Hukukçular Platformu Başkanı Av. Hasan Hüseyin Tanrıverdi, bir takım kamu görevlilerinin sivil yandaşlarıyla birlikte kanlı planlar tertip ettiklerini esefle ve dehşetle izlediklerini belirtti.

Ergenekon yapılanması, irtica ile mücadele eylem planı, Kafes eylem planı derken, Balyoz isimli kanlı planın varlığının kamuoyuna yansıdığını söyleyen Tanrıverdi, planın içeriğinin vicdan ve izan sahibi herkesi dehşete düşürüp kanını dondurduğunu kaydetti.

Tanrıverdi, "Milletini seven kişilerin demokrat duruşları bu planları sonuçsuz bırakacaktır. Özellikle şerefli ordumuzun komuta kademesinde bu tür cuntacılara prim vermeyerek üzerine giden komutanlarımızı sonuna kadar desteklediğimizi bilmenizi isteriz." dedi.

Acilen evrensel hukuk ilkeleriyle uyumlu sivil bir anayasanın hazırlanıp yürürlüğe konması gerektiğini belirten Tanrıverdi, millete karşı suç işleyenlerin kim olursa olsun bağımsız sivil mahkemelerde yargılanmasının sağlanmasını istedi.

 

Etiketler :