Balyozcuların Mazlumder'e sızma planı

Balyozcuların Mazlumder'e sızma planı

Gölcük Donanma'ya yapılan baskında el konulan belgelerde yer alan planlar şaşırtmaya devam ediyor.

Gölcük Donanma'ya yapılan baskında el konulan belgelerde yer alan planlar şaşırtmaya devam ediyor. Çok sayıda fişleme belgesine ulaşılan dosyalarda MAZLUMDER'in de hedef alındığı görülüyor.

22 Kasım 2006 tarihli bir toplantı tutanağında ise Mazlum-Der’e sızdırılacak istihbarat elemanları vasıtasıyla bu derneğin eylem ve protestolarının yönlendirilmesi iddiası yer alıyor. Plana göre Kartal, Şahin ve Gözcü kod adlı istihbaratçılar “iyi ilişkilerini kullanarak” Mazlum-Der üyeleriyle temas kuracak ve yaptıkları eylemlere eşleriyle birlikte katılarak dernek üyelerinin güvenini kazanacak.

Tutanaktan notlar şöyle:
-  Barış kod istihbaratçı Milli Güvenlik derslerini takip ederek bu dersler hakkında Mazlum-Der tarafından kullanılabilecek suçlamaları tespit edecek ve Kartal vasıtasıyla Mazlum-Der’e iletecek. Bu argümanların Mazlum-Der tarafından uygun basın kuruluşlarına iletilmesi Kartal tarafından teşvik edilecek.
-  Barış, Mazlum-Der’in kullanabileceği, daha sade ve halk tarafından kolay anlaşılabilecek sloganlar belirleyecek. Sloganlar dikkat çekici ve aşırı sol unsurları rahatsız edebilecek nitelikte olacak. Kartal ve Gözcü bu sloganların Mazlum-Der tarafından kullanılmasını sağlayacak.
-  Barış ve Kaptan bölgedeki sendikalar ve diğer sivil toplum kuruluşları ile irtibata geçecek, bunlardan hangilerinin planlanan eylemde kullanılabileceği değerlendirilecek.
 

Etiketler :