Balyoz'un 4 DVD'si Askeri Savcılık'ta

Balyoz'un 4 DVD'si Askeri Savcılık'ta

"Millete Darbe teşebbüsü"nü içeren Balyoz Planı'nın sıkıştırılmış kopyası bulunan 4 DVD, Askeri Savcılık'a da teslim edildi. 1. Ordu Savcılığı, orijinalleri de istedi.

Hükümeti devirmeye yönelik olduğu ortaya çıkan 'Balyoz Harekat Planı' ile ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ardından 1'inci Ordu Askeri Savcılığı da soruşturma başlattı. İddiaları içeren 4 DVD askeri savcılara da teslim edildi. Emekli Orgeneral Çetin Doğan dönemindeki 1'inci Ordu Komutanlığı'nın 2002-2003'te darbe teşebbüsü içinde olduğu iddiasını içeren belgeleri yayımlayan Taraf Gazetesi'nin muhabiri Mehmet Baransu 21 Ocak'ta İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim ettiği 4 DVD'nin kopyalarını geçen perşembe günü Askeri Savcılığa da iletti. Gazeteci Baransu cuma günü de bu belgelerin orijinallerini bavul içinde Beşiktaş'taki Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim etmişti. Askeri Savcılığın, Baransu'dan orijinal belgelerin de bir kopyasını talep ettiği öğrenildi. Ancak Özel Yetkili Savcılığın belgelerin tasnifi ve kriminal incelemesinden sonra 1'inci Ordu Askeri Savcılığı'nın talebini değerlendireceği kaydedildi.

YETKİ TARTIŞMASI

"Balyoz Harekat Planı" soruşturmasının Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcılığı ile 1'inci Ordu Askeri Savcılığı arasında yetki tartışması yaratıp yaratmayacağı da merak konusu oldu. Askerlere sivil yargı yolunu açan yasal düzenlenmenin Anayasa Mahkemesi'nce iptal edilmesine ilişkin gerekçeli kararın bir-iki ay içinde Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor. Gerekçeli karar, bu konudaki tartışmalara son noktayı koyacak. Öte yandan, Cumhuriyet Savcıları Bilal Bayraktar ile Mehmet Berk'in 'Balyoz' mesaisi dün de devam etti. Önceki gün Baransu'nun teslim ettiği ıslak imzalı orijinal belgeleri bu iki savcı saat 10.00'dan akşam geç saatlere kadar inceledi. Önceki gün de öğlen saatlerinde başlayan inceleme saat 21.30'a kadar devam etmişti. Mesai bitiminde 'Balyoz' belgelerinin konulduğu odanın kapısı mühürleniyor ve sabaha kadar kapıda polis bekliyor. Bu arada, tasnifi yapılan belgelerin aynı zamanda birer kopyası da dijital ortama aktarılıyor.

Yine o 51 no'lu DVD!

ERGENEKON davasının tutuklu sanığı emekli Albay Mustafa Levent Göktaş'ın ofisinde bulunduğu bildirilen DVD'den bir orgeneralin oğlu H.'nin uygunsuz halde görüldüğü 43 adet fotoğraf çıktı. Polis tutanaklarına 51'inci sırada geçirildiği için "51 nolu DVD" denilen DVD'de, Yargıtay üyeleri ile Ankara'da görev yapan bazı savcıların fişlendiği ortaya çıkmıştı. Aynı DVD'de bir orgeneralin oğlu olduğu ileri sürülen H. ile Ş. isimli kız arkadaşının 43 adet uygunsuz fotoğrafı var. Pornografik görüntülerin dava dosyasına ek olarak konulması dikkat çekti. Bu DVD'deki "1961 Müdahale Protokolü (Mektup)" isimli klasörde 1961 darbesiyle ilgili protokolün belgeleri, eski 1'inci Ordu Komutanı emekli orgeneral Ergin Saygun'un özel dosyasında tuttuğu iddia edilen 1 Aralık 2009 tarihli Demokratikleşme Raporu ile "çok gizli" ibareli bir andıç, aralarında emekli Korgeneral Metin Yavuz Yalçın'ın da yer aldığı çok sayıdaki komutanın ses kayıtları var.

SABAH

Etiketler :