Balyoz'un delilleri bakın nereden çıktı

Balyoz'un delilleri bakın nereden çıktı

Mahkemeye ulaşan 43 klasörlük belge mevcut verilerin doğruluğunu kanıtlıyor. Bazı yeni belgeler ise davaya farklı boyutlar ekleyecek nitelikte.

İki caminin bombalanması ve Türk jetinin düşürülmesini içeren Balyoz Darbe Planı'yla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğünde ele geçirilen belgeler dün İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesine iletildi. 43 klasörden oluşan belgelerin Balyoz Darbesi'ni teyid ettiği belirlendi. Bazı yeni belgeler ise davaya farklı boyutlar ekleyecek nitelikte.

Hava Kuvvetleri eski Komutanı Org. Halil İbrahim Fırtına, Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Oramiral Özden Örnek ve eski 1. Ordu Komutanı Org. Çetin Doğan'ın aralarında bulundu ğu davanın Silivri'deki 7. duruşmasına 161 sanık katıldı. Mahkeme Heyeti Başkanı Ömer Diken, İstanbul Cumhuriyet Başsavavekilliği'nce gönderilen yazıda, Gölcük'teki aramada elde edilen yeni delilleri içeren 43 klasörün gönderildiğini belirtti.

Dosyadaki verilerle uyumlu

Diken, belgeleri incelemediklerini belirtirken yazının içeriği konusunda bilgi verdi. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce gönderilen yazıda 6 Aralık 2010'da Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğünde yapılan aramada el konulan delillerle ilgili ilk incelemesi yapılan veriler arasında "Ergenekon terör örgütü", "Balyoz darbe planı" ve benzer soruşturmalarla ilgili bilgi ve belgelerin yer aldığı belirtildi.

Yeni delillerle güçlendi

Soruşturmayla ilgili belgelerin bir kısmının dosyadaki mevcut verilerle aynı olduğu, bir kısmının dosyada olmayıp soruşturmayı ilgilendiren yeni delil olma özelliği taşıdığı kaydedildi. Yeni delil niteliği taşıyan belgeler "Balyoz harekat planı"nın "O-raj hava harekat planı" "Suga harekat planı", "Sakal ve çarşaf eylem planları-"nı, jandarma unsurlarının istihbarat faaliyetlerini doğrudan ilgilendirdiğinin ve mevcut bilgileri teyit ettiğinin tespit edildiği vurgulandı.

Sanıklar 195 CD'de

Yazının ekler bölümünde birer klasör ve birer CD'de "Balyoz harekat planı" ve "Oraj hava harekat planı" ile ilgili tespitler yer alırken 2 klasör ve 1 CD'de "Suga harekat planı" ile ilgili tespitlere değinildi. Yazıda, "sakal" ve "çarşaf" planlarıyla ilgili tespitler 1 klasör, 1 CD'de, davanın sanıkları hakkındaki tespitlerin ise 36 klasör ve 195 CD'de yer aldığı kaydedildi.

11 nolu CD'nin aynısı

Balyoz dosyasındaki deliller Donanma Komutanlığı’nda elde edilen verilerle karşılaştırıldı. Balyoz harekat planı, sakal ve çarşaf eylem planları, Oraj-suga harekat planları dahil olmak üzere ‘Balyoz harekat planı’ kapsamındaki en önemli ve en kapsamlı çalışmaları içeren “2002-2003 ve ÇALIŞMALARA” isimli dosyaların “Balyoz” davasındaki 11 no’lu CD’de olduğu gibi TDK marka 1 no’lu CD’de yer aldığı belirlendi.

Askeri bile şok eden belgeler

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen casusluk ve fuhuş çetesine yönelik soruşturma kapsamında 6 Aralık 2010 tarihinde Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü'ne şok bir arama gerçekleştirmişti. Savcı ve polis ekipleri ile birlikte aramaya eşlik eden askerleri bile şaşkına çeviren belgeler arasında darbe sonrası planlar, sürgüne gönderilecek komutanların listesi, devlet büyüklerine yönelik fişleme bilgileri çıkmıştı.
 

Etiketler :