Yarenler Attı, Liderliği Kaptı…

Yarenler Attı, Liderliği Kaptı…

Geçen hafta liderliği devir ettiği Adanaspor’u konuk eden Boluspor, rakibini evine eli boş göndermeyi başardı ve yeniden adını zirveye yazdırdı

Yarenler Attı, Liderliği Kaptı…

Geçen hafta liderliği devir ettiği Adanaspor’u konuk eden Boluspor, rakibini evine eli boş göndermeyi başardı ve yeniden adını zirveye yazdırdı. Rizespor, iki haftalık bir çıkış yakalayan Kasımpaşa’yı 4 golle geçerken, lider gibi İzmirdeplasmanında Karşıyaka’yı tek golle geçen ve 3 puanı alan Erciyesspor ile haftanın kapanış karşılaşmasında Denizlispor’dan 3 puanı 3 golle alan TKİTavşanlı Linyitspor, zirvede haftanın kazananları oldular. Sakaryaspor üst üste 4. mağlubiyetini alırken Gaziantep B.Ş. Bld. Spor rekora koşuyor. Sezon başladığından beri oynadığı 5 karşılaşmadan da beraberlikle ayrılan mavi beyazlılar, bu süreçte galibiyeti de unuttu. Konyaspor ligin beşinci haftasından hem golle hem de 3 puanla tanıştı. İstikrarsız sonuçlarıyla dikkat çeken Bank Asya 1. Lig’de 3 müsabakada gülen taraf ev sahibi takımları oldu. Zirve mücadelesi veren 3 takım deplasmandan galibiyetle dönerken, 3 karşılaşmada eşitlik bozulmadı. 17 golün atıldığı müsabakalar sonunda rakip ağlarla buluşan gollerin 13’i ayakla, 3’ü ise kafayla kaydedildi. Kafayla kaydedilen gollerin tümünü Rizespor’lu futbolcular Kasımpaşa karşısında kaydederken, kazanılan 1 penaltı atışı golle sonuçlandı. 5 gol ilk yarılarda atılırken, kalan diğer 12 gol ise ikinci yarılarda rakip ağlara gönderildi.

Hakemlerin 56 sarı 2 kırmızı kart çıkardığı haftanın öne çıkan diğer ayrıntılarına gelince:

 

Boluspor-Adanaspor

Geçtiğimiz hafta Gaziantep Büyükşehir Belediyespor deplasmanında bıraktığı 2 puanla liderliği Adanaspor’a kaptıran kırmızıbeyazlılar, bu hafta rakibi Adanaspor’u ikinci yarının hemen başında Ümit Tütünci’nin penaltıdan attığı golle 1-0 geçerek koltuğu geri aldı. Müsabakanın ikinci yarısı Adanaspor’un skorda eşitliği sağlamak, Boluspor’un ise skor üstünlüğünü korumak için var gücüyle çalıştı. Yarenlerin kalecisi Atacan, maçın son çeyreğinde yaptığı kurtarışlarla Boluspor'a 3 puanı getiren isim oldu ve maçın adamı olmaya hak kazandı.

Çaykur Rizespor-Kasımpaşa

Bank Asya 1. Lig'in 5. haftasında Çaykur Rizespor evinde ağırladığı Kasımpaşa'yı farklı mağlup ederek hem sahasında taraftarlarına ilk galibiyeti hediye etti hem de Kasımpaşa’ya ilk yenilgisini tattırdı. Atmacalar, Kasımpaşa önünde geriye düşmesine rağmen rakibini gole boğarak evindeki ilk galibiyetine uzandı. Yeşil Mavililere üç puanı getiren golleri Ousman Jallow (3) ve Aytek kafa vuruşu ile kaydederken konuk Kasımpaşaspor'un gollerini Dimitrov ve Rizespor’lu Mesut kendi kalesine attı.Çaykur Rizespor’da 3 golle hat-trick yapan Jallow ise hem attığı goller hem de futboluyla büyük alkış aldı. Geçen hafta Elazığspor karşısında tam 8 sarı kart gören Rizespor’lu futbolcular, bu haftayı kart görmeden tamamladılar! 

İstanbulGüngörenspor-ElazığsporHer iki takımında şiddetle 3 puana ihtiyacı duyduğu haftada, mücadeleden kazanan çıkmadı ve müsabaka başladığı gibi sona erdi. Ligde henüz galibiyeti bulunmayan Güngörenspor bu beraberlikle 2 puanla son sıradaki Karşıyaka’nın hemen üzerinde 17. yer aldı. İstanbul ekibi bu mücadeleyi de 11 kişi tamamlayamadı. Güngörenspor'dan Aidoo kırmızı kartla oyun dışı kaldığı mücadelede 10 kişi kalan rakibine karşı gol için yüklenen Elazığ temsilcisi, aradığıgol ve golleri bulamadı.

Gazinantep B.Ş. Bld. Spor

Akhisar Belediyespor, ligin ilk dört haftası sahadan beraberliklerle ayrılan Gaziantep ekibine uydu ve sahada atılan goller karşılıklı olunca, müsabaka yine beraberlikle sonuçlandı. İlk yarıda iyi olan ve golü bulan konuk takım, karşılaşmanın ikinci yarısında geriye yaslanınca ev sahibi ekibin eşitlik golüne engel olamadı. 5 hafta da 5 beraberlik alan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor öne geçtiği karşılaşma da skor üstünlüğünü maçın bitiş düdüğüne kadar koruyamadı ve 3 puan hasretini önümüzdeki haftalara taşıdı. Akigolar ise iç sahada henüz galibiyetle tanışamadı.

Giresunspor-Göztepe

5 Eksikle ikinci Karadeniz seferine çıkan Göz-Göz, Rizespor ve Güngören galibiyetlerine yenisi eklemek için gittiği Giresun'dan 1 puanla döndü. Dar kadrosuyla ve maddi imkansızlıklarla boğuşan Çotanaklar’ın ligde henüz galibiyeti bulunmuyor. Gol yollarında sıkıntı çeken ve bu sezon oynadıkları 5 karşılaşmanın 4’ünden beraberlikle ayrılan Giresun ekibi, sahadan 1 kez de mağlup ayrıldı. Sarı kırmızılıların 3’te 3 hesabı, ileri uç elemanlarının beceriksizliğine takıldı. Göz-Göz önümüzdeki hafta lider Boluspor’u konuk ederken, Giresunspor, ligin yeni takımı Elazığspor’la Elazığ’da karşılacak.

Sakaryaspor-Konyaspor

Sakarya’da düşüş devem ederken, Konyaspor ligin 5. haftasında gelen galibiyetin sevincini yaşadı. Her iki yarının sonlarına doğru Recep ve Robak’ın attığı gollerle rakibini 2-0 yenen yeşil-beyazlılar, bu hafta hem 3 puanla hem de golle tanıştı. Müsabakanın ardından Sakaryaspor teknik direktörü Şaban Yıldırım’ın yönetimi hedef alan açıklamaları tartışma yaratırken, üst üste 4. mağlubiyetini alan Tatangalar, düşüşe çare arıyor. Transfer yapamayan Sakarya ekibi devre arasına kadar mevcut kadro ile idare etmek zorunda.

Karşıyaka-Erciyesspor

Karşıyaka bu haftada 3 puanla tanışamadı ve Kayseri Erciyesspor’u konuk eden yeşil kırmızılılar sahadan yine mağlup ayrıldı. 5 haftada 1 puan toplayabilen yeşil-kırmızılılar, şampiyonluk hedefiyle çıktığı yarışta, son sıraya demir attı. 100 yılda, Kapsal ve kurduğu takım taraftarlarını kahretmeye sürdürürken, rakip fileleri 2 kez havalandırabilen Kaf-Kaf, bu süreçte kalesinde tam 7 gol gördü. Erciyesspor akıllı futboluyla sahadan 3 puanla ayrılmayı başardı. Ligde mağlubiyeti bulunmayan 3 takımdan biri olan Erciyesspor, ikinci galibiyetini de yine deplasman da İzmir takımına karşı elde etti.

Kartalspor-Bucaspor

Kartal ekibi, bu sezon Besim Durmuş yönetiminde gözünü üst sırlara dikti. TKI Tavşanlı Linyitspor karşılaşmasından beraberlikle ayrılan Kartalspor üç gün sonra Kartal stadında Bucaspor’u konuk etti. İzmir ekibini tek golle deviren bordo bereliler, ikinci galibiyetini de yine ligin bir diğer yeni ekibi Bucaspor karşısında elde etti. Sakarya'yı dış sahada yenerek taraftarına umut veren Fırtına, geçen hafta evinde Konya'yla puanları paylaştıktan sonra, hafta sonu puan ve puanlar için gittiği İstanbul'dan eli boş döndü.

Denizlispor-TKİ Tavşanlı Linyitspor

Haftanın kapanış maçında kazanan konuk ekip Tavşanlı Linyitspor oldu. Sezona Göztepe galibiyetiyle başlayan Horozlar, bir daha 3 puanı bir arada göremedi. 4 haftada kalesinde 9 gol gören yeşil siyahlılar, bu süreçte 3 mağlubiyet 1 beraberlik elde etti. Son 15 dakikasıbüyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmada Tavşanlı ekibi rakibinin aksine mağlubiyetle başladığı sezonda, çabuk toparlanarak zirveyle arasındaki puan farkını bu galibiyetle 1’e kadar indirdi. Puanını 10’a yükselten Tavşanlı Linyitspor bu sonuçla ikinciliği Çaykur Rizespor ile paylaştı

 

Haftanın Takımı: Konyaspor

Haftanın Hakemi: Serkan Çınar(Giresunspor-Göztepe)

Haftanın Teknik Direktörü: Fikret Yılmaz(Erciyesspor)

Haftanın Futbolcusu: Bu haftada başarı kürsüsüne yine bir Rizespor’lu yabancı futbolcu çıktı. Ousman Jallow, bu sezon hat-trick yapan ilk futbolcu olurken, takımına 3 puanı getiren isim oldu.

Haftanın Olayı: Kartalspor-Bucaspor maçının devre arasında Bucaspor yedek kulübesi önünde “pes” dedirten bir olay yaşandı. Kartal Stadı'nın kapalı tribününün önünde bulunan ve Bucasporlu futbolcuların oturduğu yedek kulübesinden 99 numaralı forma kayboldu. Melih Vardar'ın giydiği formanın yerinde olmadığını farkeden Bucaspor malzemecisi Ali Gilgil, konuyu hemen stadın güvenliğini sağlayan emniyet güçlerine bildirdi. Kartalsporlu taraftarların bulunduğu tribünde arama yapan polis çalınan formayıbularak, sahibine iade etti ve bir skandalın büyümeden önüne geçti.

Bülent BULAÇ

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.