Bank Asya’dan 1000 öğrenciye burs

Bank Asya’dan 1000 öğrenciye burs

Kurumsal proje “Bir Çocuk Okutuyorum” kampanyası ile geleceğe büyük yatırım

Türkiye’nin lider katılım bankası Bank Asya, “Bir Çocuk Okutuyorum” sosyal sorumluluk projesi ile birinci yılda 1000 öğrenciye burs verecek. İlk, orta ve üniversite öğrencilerini kapsayan proje süre ile sınırlanmadı. Uzun yıllar sürdürülerek gelenekselleşmesi hedeflenen projeye göre öncelikli olarak yetimler, şehit ve gazi çocukları, başarılı çocuklar ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları burslarla desteklenecek.

Kuruluşundan itibaren çeşitli sosyal sorumluluk projelerine sponsor olarak katılan Bank Asya, kurumsal olarak ilk kez kendi bünyesinde hazırladığı bir proje ile eğitim dünyasına katkıda bulunacak. “Bir Çocuk Okutuyorum” sosyal sorumluluk projesine Bank Asya her yıl nakdi yardımlarla liderlik edecek. Bunun yanı sıra Bank Asya’nın 4 bin 725 çalışanı da gönüllük esasına dayalı olarak projeye katkıda bulunacak.

Kampanyaya destek nasıl yapılacak?

Bank Asya müşterileri de dilerlerse hesaplarında virgülden sonraki tutarın bağışlanmasını ya da aylık otomatik ödeme talimatları ve kredi kartları ile “Bir Çocuk Okutuyorum” kampanyasına destek olabilecekler. Bank Asya’da hesabı bulunmayan yardımseverler ise 5777’ye SMS göndererek 5 TL bağış yapabilecekleri gibi Bank Asya şubelerinden nakdi yardımda bulunabilecekler. Kampanyanın yürütülmesi ve işlemesinde destek olan Kimse Yokmu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin internet sitesinden de yardımlar ulaştırılabilecek.

Bank Asya çalışanları da destek oluyor

Bank Asya Genel Müdürü, Abdullah Çelik, ülkemizin parlak bir geleceğe ulaşmasının temelinde eğitimin yerinin önemine değinerek, sosyal sorumluluk alanındaki desteklerinin bu alanda olmasına karar verdiklerini ifade etti. Çelik, “Çocuklarımızın, gençlerimizin öğrenim hayatlarında yürüdükleri zorlu yolda Bank Asya olarak onlara bir nebze de olsa destek olmak için harekete geçtik. Kurumsal olarak sadece Bank Asya değil, 4 bin 725 çalışanımız da gönüllülük esasıyla bu projeye maddi manevi desteklerini sunuyorlar. Bu da bize ayrıca gurur veriyor. İlk defa bu ölçekte bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiriyoruz. Bu nedenle Bir Çocuk Okutuyorum projesi bizim için önemli. Bu kampanyaya süre sınırlaması koymadık. Yıllarca sürsün istiyoruz. Yılda 1000 öğrencimize burs vermeyi hedefledik. Ancak gelecek desteklerle bu rakamın çok daha yukarı çıkacağına inanıyoruz” dedi.

Kampanyadan nasıl faydalanılacak?

Burslardan faydalanmak isteyen öğrencilerin “bircocukokutuyorum.org” adresinden ya da Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği internet sitesinden başvuruda bulunabilecekler. Kampanyanın yürütülmesinde Bank Asya’ya, Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği destek verecek. Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Ünal Öztürk, eğitim öğretim seviyesi arttıkça yoksulluğun azaldığını belirterek “Eğitim kampanyalarının yürütülmesinden ayrıca onur duyuyor ve mutlu oluyoruz. Bu nedenle Bir Çocuk Okutuyorum kampanyası bizim için kıymetli” dedi. Kampanyada ilköğretim öğrencilerine 100 TL, ortaöğretim öğrencilerine 150, üniversite öğrencilerine ise 250 TL aylık burs verilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.