Ortak ATM'ler soyuyor!

Ortak ATM'ler soyuyor!

Ortak ATM kullanımı hızla yaygınlaşırken, tüketici şikayetleri de artıyor. 10 lira çekenden 7 lira ücret alan banka da, bildirmeden para kesen banka da var.

2009 yılında büyük kolaylıklar sağlayacağı duyuruları ile uygulamaya giren ortak ATM kullanımı, tüketicinin cebini yaktı. Takvim'in haberine göre, istediğiniz bankanın kartını, dilediğiniz ATM'de kullanabiliyorsunuz ama yaptığınız hemen her işlem için bankanıza para ödemeniz gerekiyor.
 
Başka bankanın ATM'sinde yaptığınız bakiye sormadan borç ödemeye, para göndermeden para çekmeye, ekstre yazdırmadan makbuz almaya kadar işlemler ücretlendiriliyor. Makbuz kağıtlarına en az 40 kuruş alınıyor. Ancak bazı bankalarda tutar daha yüksek. Kimi bankalar, ortak ATM'den 10 TL bile çekseniz, bunun için 7 TL ücret alıyor.
 
HABERSİZ KESİYOR
 
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, bazı bankaların yapılan işlemlerden aldığı ücreti, vatandaşa bildirmeden hesabından kestiğini söyledi. "ATM'den bir makbuz aldığınızda hesabınızdan para kesiliyor. 5 kuruş bile etmeyen kağıt için 1 TL alınıyor. Makbuz almasanız da, işlemler ücretlendiriliyor" diyen Kaya, "Ortak ATM'den değil, kendi ATM'sinden yaptığınız işlemlerden bile para alanlar var" şeklinde konuştu. Tüketicilerden pek çok şikayet aldıklarını anlatan Kaya, şunları kaydetti: "ATM'den para yatırdığını ama bunun hesapta görünmediğini veya parayı geçersiz sayıp, geri vermeyen ATM'ler olduğunu söyleyenler var.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.