Bankaların bir oyunu daha çıktı

Bankaların bir oyunu daha çıktı

Bankalar yeni taktiğiyle staj başvurusu alıyoruz diyerek üniversite öğrencileri kandırıldı. İş başvurusunun yanıtını bekleyen öğrenciler ise kapılarına gelen kredi kartı ile şok oldu

Bankaların müşteri yarışı tüm hızıyla devam ediyor. Üniversitelerinin kampüslarını kredi kartı başvurularını almak için hedef belirleyen banka çalışanları üniversite öğrencilerini türlü oyunlarla kandırarak kredi kartı veriyor. Şikayet Portalı Şikayetvar'a gelen şikayetlere göre bankalar üniversitelere açtığı stantlarla ‘staj başvurusu yapıyoruz diyerek' kredi kartı için gerekli belgeleri toplayıp öğrencilere iş başvurusunun yanıtı yerine kredi kartı yolluyor.

BAŞVURU CEVABI BEKLERKEN KREDİ KARTI GELDİ!
"İş başvurusu formu yerine kredi kartı başvurusu almışlar" diyen öğrenciler bankalarla yaşadıkları sorunları şöyle dile getirdiler:

"Banka üniversitelere yönelik bir kart çıkarmış. Nasıl satarız diye düşünürken okulları dolaşalım staj için kandırıp kart verelim demişler. Ne yazık ki bizim okula da uğramışlar. Staj ilanlarının olduğu bir sitede bankada çalışmak için başvurmuştuk. İlan yayından kaldırılmış. Seçilmemiş olabiliriz diye düşündük. Bugün üniversite kampüsüne staj için anlaşmaları olan bankadan çalışanlar standı bırakıp kantinde dolaşmaya başlamış. Yanımıza gelip 'staj yapmayı düşünür müsünüz' dediler. ‘Burada form doldurup isimlerinizi alacağız. Okulunuzla anlaşmamız var, kaydınızı yaptırdıktan sonra tekrar başvurun, ilan yeniden açılacaktır' dedi. Öğrenci kimliği, nüfus cüzdanı ve bir de imza derken baktık ki kart formu doldurmuş. Staj için sorduğumuz hiçbir soruya net bir cevap alamadık. Bizim bilgimiz yok sadece kayıt yapıyoruz dediler. Eğer kartı alırsak bizimle iletişime geçmeleri daha kolay olurmuş, staj şansı artarmış. Evet, o an staj için bazı şeyleri görememiş olabiliriz. O merakla 'adamlara başvurmuşuz, kabul etmemişler şimdi ayağımıza niye geldiler diye sormamış da olabiliriz ama bu onlara öğrencileri staj gibi bir konu sebebiyle dolandırma hakkını vermez!"
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.