Bankaların hedefi nakitsiz toplum

Bankaların hedefi nakitsiz toplum

Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdürü Soner Canko, Türkiye’nin kartlı ödeme kullanımında Avrupa’nın en büyük üçüncü pazar olduğunu belirterek, nakitsiz toplumu hedeflediklerini söyledi

Bankalararası Kart Merkezi’nin yeni Genel Müdürü Soner Canko, temel hedeflerinin nakit kullanımı yerine banka ve kredi kartlarının tercih edilmesini sağlamak olduğunu söyledi. Türkiye kartlı ödeme sektörünün kısa sürede Avrupa’nın en büyük üçüncü pazarı konumuna geldiğini aktaran Canko, Bankalararası Kart Merkezi’nin (BKM) Avrupa’nın en büyük üçüncü servis sağlayıcısı olduğunun da dikkat çekti. Haziran 2011 itibarıyla Türkiye’de 49 milyon adet kredi kartı, yaklaşık 2 milyon POS terminali, 30 binin üzerinde ATM ve 75 milyonu aşkın banka kartı adetine ulaşıldığını söyledi.

Kartlı ödeme sistemlerinde yakın gelecekte beklenen gelişmeler hakkında açıklamalar yapan Soner Canko, Avrupa’da kartlı ödeme sistemleri konusunda en hızlı gelişen pazarlardan birine sahip olan Türkiye’nin, yeni nesil ödeme teknolojilerini uygulayan öncü ülkeler arasında olduğunu vurguladı. BKM olarak yeni nesil ödeme teknolojilerinde altyapı ve araştırma çalışmalarını hızlandıracaklarını söyleyen Soner Canko, “Toplu taşımada kartlı ödeme sistemlerinin kullanımının tüm Türkiye geneline yayılması, edevlet projelerinde ödeme sistemlerinin yaygınlaştırılması ve temassız kart teknolojilerinin yoğun bir şekilde kullanılacak olması ile 2023 yılı itibariyle nakit tarihe karışacak” dedi.

Hayat self servis tarzında

Artık self servis bir hayat tarzının söz konusu olduğunu belirten Canko, ‘’Örneğin uçak biletini acenteden alan insan sayısı çok azaldı. Bizim buradaki ekibin en önemli işlerinden biri sosyal hayattaki değişimi, trendi takip edip ödeme sistemini oraya adapte edecek yeni usuller, yöntemler belirlemek. Biz eticaretin gelişmesini istiyoruz. Çünkü çok verimli giden bir iş sahası’’ dedi. Soner Canko, BKM’nin 2011 e-ticaret verilerine göre; haziran ayı sonu itibariyle yerli ve yabancı kredi kartları ile farklı elektronik ticaret sitelerinden yapılan harcamaların işlem adedinin geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 40 oranında artarak 58 milyon 174 bin 137 adedi bulduğunu, işlem tutarının da 10,4 milyar lira seviyesinde gerçekleştiğini bildirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.