İşte o görüşmenin detayları

İşte o görüşmenin detayları

ABD Başkanı’nın Başbakan Erdoğan’a “Ben de seçim kampanyasına başladım ama ben sizin kadar popüler ve usta değilim” dediği bildirildi

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik, ABD Başkanı Barack Obama ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında geçen telefon görüşmesinin detaylarını anlattı. Obama’nın Erdoğan’ı, seçim başarısını kutlamak için aradığını hatırlatan Çelik, “Başbakanımızı arıyor ’Seçim kampanyamızı başlattık, ama itiraf edeyim ben sizin kadar popüler ve usta değilim’ diyor. Böyle bir destanımsı başarı ortadayken bazı medya organları ’Ak Parti aradığını bulamadı, milletvekili sayısı düştü’ diyor” ifadelerini kullandı.

Bahçeli ve Kılıçdaroğlu kutlamadı

Öte yandan, Başbakan Erdoğan’ın, 12 haziran genel seçimlerinde elde ettiği başarının ardından yaptığı balkon konuşmasında muhalefet partilerine yönelik dile getirdiği “helalleşme” isteğine karşın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, Erdoğan’ı arayarak kutlamadığı öğrenildi. ABD Başkanı Barack Obama başta olmak üzere çok sayıda liderden hatta İsrail parlamentosundan kutlama mesajı gelmesine karşın, Erdoğan’ı iki muhalefet liderinin aramadığı ortaya çıktı.

Sürgündeki liderden telefon
Erdoğan, önceki gün akşam saatlerinde ise ilk olarak Lübnan Başbakanı Mikati ile görüştü. Görüşmede Mikati’nin, genel seçimlerden üçüncü kez başarıyla çıkan Erdoğan’ı kutladığı bildirildi. Erdoğan’ı ayrıca Katar Başbakanı Al Thahi, HAMAS’ın sürgündeki lideri Halit Meşal ve İsmail Haniye’nin de telefonla arayarak seçimlerde elde ettiği başarıdan dolayı kutladı. 

Arayan arayana
Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’nin henüz aramadığı Erdoğan’ı tebrik eden isimler arasında ayrıca şunlar yer aldı: İngiltere Başbakanı David Cameron, Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Meksika Cumhurbaşkanı Felipe Calderon, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani, Müslüman Kardeşler Cemaatinin Genel Rehberi Muhammed Bedii, Irak Türkmen Cephesi (ITC) Türkiye Temsilcisi Dr. Hicran Kazancı, Lübnan Başbakanı Saad Hariri, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari, Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili, Kazakistan Başbakanı Karim Masimov ve Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bamir Topi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.