PKK'ya süper kobra operasyonu

PKK'ya süper kobra operasyonu

Türkiye PKK'nın tepesine Süper Kobra saldırı helikopteri ile çökecek.

Obama yönetimi, PKK ile mücadelesi için Türkiye’ye Amerikan deniz piyade kuvvetlerinin kullandığı saldırı helikopterlerinden verilmesi için Kongre’ye resmi bildirimde bulundu. Satış 111 milyon dolara mâl olacak. Türkiye’nin kısa dönemdeki askeri ihtiyacını karşılamak amacıyla ABD’den talep ettiği ‘AH-1W Super Cobra’ taaruz helikopterine onay çıktı. ABD yönetimi, 3 adet ‘AH-1W Super Cobra’ taarruz helikopterinin Türkiye’ye satışı konusunda Kongre’ye resmi bildirimde bulundu. ABD Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı tarafından yapılan açıklamada, Kongre’ye sunulan bildirim, helikopterlerin yanı sıra 7 adet T700-GE-401 motoru bağlantılı teçhizat, yedek parça, eğitim ve lojistik destek satışını da içeriyor. Türkiye’nin talep ettiği helikopterlerin ABD deniz piyadelerinin envanterinden satılacağı ve satışın toplam 111 milyon dolar civarında bir miktara mâl olacağı ifade edildi. Açıklamada, Türkiye’nin bölgede barış ve istikrarın sağlanmasında ABD’nin ortağı olduğuna işaret edildi.

Türkiye’de 35 tane var

Afganistan’da ABD deniz piyadeleri tarafından kullanılan 3 süper Kobra helikopterinin düşük modeli olan AH-1 Kobra helikopterinden şu anda Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde 35 adet var.

Politikamız değişmez

Satışın, Türkiye’nin kendini savunma kapasitesi ve modernizasyonunun yanı sıra ABD ve diğer NATO üyeleriyle birlikte faaliyet gösterme yeteneğini ve bölgesel güvenliği güçlendireceği kaydedildi. Bu helikopterlerin satış teklifinin bölgedeki temel askeri dengede veya ABD’nin Kıbrıs’ta müzakere edilmiş bir çözümü destekleme çabalarında bir değişiklik yaratmayacağı ifade edildi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.