Baraj puanı ve harçlarla ilgili flaş açıklama

Baraj puanı ve harçlarla ilgili flaş açıklama

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer "Baraj puanı önümüzdeki yıl düşürülebilir" dedi.Dinçer Üniversite harçlarının da önümüzdeki yıl kaldırılacağını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, üniversiteye giriş sınavlarında baraj puanının düşürülmesine yönelik tartışmalara ilişkin, ''Bu sene benim şahsi kanaatim oyunun kuralının değişmemesi daha doğru olur ama YÖK bu konuda ne karar verecek bir fikrim yok'' dedi.

 
Bakan Dinçer, Başkent Öğretmenevi'nde düzenlediği iftar yemeğinde, eğitim muhabirleriyle bir araya geldi. 
 
Yemeğin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dinçer, üniversite giriş sınavlarındaki baraj puanlarına ilişkin tartışmaların hatırlatılıp değerlendirmesinin sorulması üzerine, bu tartışmanın üniversiteye girişi önemli derecede etkileyeceğine inanmadığını belirtti. 
 
Baraj puanlarının düşürülmesini çoğunlukla vakıf üniversitelerinin istediğini kaydeden Dinçer, ''Belki uzun vadede baraj puanına bile ihtiyaç olmayacaktır'' diye konuştu. 
 
Dinçer, şöyle devam etti:
 
''Niçin? Üniversitelerin kontenjanı bellidir. Her birinin toplum içindeki konumu bellidir. Öğrenci arzımız da bellidir. Dolayısıyla seçen öğrencilerden yüksek puanlılar üniversiteye gireceğine göre, bence taban puanına ihtiyaç bile duyulmayabilir. Ama böyle bir yapının kurgulanması için önceden bir hazırlık yapmak gerekir. Genel kanaatim, bir süreç tanımlanmışken ve o süreç tamamlandıktan, oyunun kuralları tanımlandıktan sonra, oyunun bir yerinde kuralları değiştirmek doğru bir şey değil. Çok adil bir şey değil. Böyle bir taban puanı düşürmek olacaksa da benim şahsi kanaatim onun gelecek yıl düşürülmesi daha doğru olacaktır.''
 
Taban puanlarının oluşturulmasının nedenlerine ilişkin de bilgi veren Bakan Dinçer, ''Bu sene benim şahsi kanaatim oyunun kuralının değişmemesi daha doğru olur ama YÖK bu konuda ne karar verecek bir fikrim yok'' ifadesini kullandı.
 
Dinçer, harçlara yönelik bir soru üzerine de harçlarla ilgili düzenlemenin gelecek döneme muhtemelen yetiştirileceğini kaydetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.