Baransu işin aslını açıkladı

Baransu işin aslını açıkladı

Taraf gazetesi muhabiri Baransu, 'gizli belgeleri imha etti' haberinin saptırıldığını belirtti.

Taraf muhabiri Mehmet Baransu, bugün bir sitede yayınlalan ve ardından gazeteler de dahil tüm medyanın kullandığı 'Baransu gizli belgeleri imha etti' haberinin saprırıldığını belirtti.

Baransu, sözlerinin kasıtlı olarak çarpıtıldığını ve saptırıldığını vurguladı. Kendilerine ilk başta belgelerin kopyasının geldiğine dikkat çeken Baransu, 'Bize o belgeler ilk başta kopya olarak geldi. Biz de DVD'leri çoğalttıktan sonra bir kopyasını savcılığa verdik. Daha sonra belgelerin orjinali de geldi ve bu orjinal belgeleri deaynı şekilde savcılığa teslim ettik. Savcıya ifade verirken, savcı bana 'Bunlar devletin çok gizli belgeleri. Bunların kopyasının sende kalmaması gerekiyor' dedi. Ben de daha sonra elimdeki kopyaları da imha ettim. Yani imha ettiğim belgeler savcıdaki orjinal belgelerin kopyası. Orjinal belgeleri imha etmem söz konusu değil" dedi.

"1. ORDU'YA DA KOPYASINI YOLLADIK"

Belgeleri savcıya teslim ettikten sonra Genelkurmay'ın bir yazı göndererek belgeleri açıklamamasını istediğini anlatan Baransu, o günlerde yaşananları ise Rotahaber'e şöyle anlattı:

"Biz bu DVD'leri savcılığa teslim ettik. İlk önce kopyalar geldi bize ve kopyaları verdik. Daha sonra da 1. Ordu Komutanlığı soruşturma başlatmıştı. Bir kopyasını da onlara verdik. On gün sonra belgelerin asılları geldi ve asıllarının tamamını savcılığa verdik. Orjinal belgeleri verdik yani. Savcıya ifade verdiğimde savcı, bunların içinde devletin çok gizli belgelerinin olduğunu ve bende kalmaması gerektiğini söyledi. O sıralardaGenelkurmayda bir yazı gönderip 'Belgeleri açıklamayın. Orjinal belgeleri açıklamayın' diyor. Açıklanmaması istediği belge 2002 yılındaki belge. Orada bir ülkeyle ilgili bilgiler var. Orada gerçekten de devletin gizli belgeleri var. Biz bunun kopyalarını imha ettik. Asıllarını da savcılığa verdik. Orjinallerini savcıya verdikten sonra kopyalarını da imha ettik. "

"BENDE BULUNMASI SUÇTU"

Belgelerin kopyalarının savcılığın talebi ve kendisinde bulunmasının suç olması nedeniyle imha ettiklerini kaydeden Baransu, "Bu devletin gizli belgelerinin bende bulunması suç. Belgelerde12 EylülBayrak Planı dahil, 2002 yılındaki seminer var. Bunda bir karşı ülkenin envanterleri falan var. Her şeyi var. Biz bunları yazmadık. Yazmadığımız gibi iddianameye de girmedi. Bu belgeler savcılıkta. Genelkurmay dedi ki aman bunları açıklamayın. Bunlar devletin çok önemli gizli belgesidir. O yüzden hiç kopya bırakmadık." şeklinde konuştu.

"AKILLARINCA BİRŞEY BULDULAR"

Baransu, 'Peki bu durumu neden böyle çarpıttılar?" şeklindeki sorumuza da, akıllarınca bir şey bulduklarını sandılar ama olay o şekilde olmadı. İmha edilen belgelerin kopyasıdır" cevabını verdi.

ROTAHABER




 

Etiketler :