Baransu'dan gündemi sarsacak açıklamalar

Baransu'dan gündemi sarsacak açıklamalar

Ergenekon ve Balyoz davalarında adından en çok söz edilen Taraf Gazetesi Yazarı ve Gazeteci Mehmet Baransu güncel konular, derin ilişkiler, planlı eylemler ve 28 Şubat süreci hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.

 

Baransu, “Soner Yalçın’ın önünde diz çökmedik. Yargı aşamasında olan Odatv.com olayındaki kişiler halkı kin ve nefret duygusuna yönlendirdikleri iddiasıyla gözaltına alındılar” dedi.

İddianameler ortaya çıktığında bu insanların neyle suçlandığının öğrenilebilineceğini belirten Baransu; “Oda TV’nin Yalçın Küçük’le olan ilişkileri vardı. Küçük’ün PKK ve devletle olan farklı ilişkileri vardı. Küçük, darbeleri savunan birisidir ve bunu da kendi açık açık söylemektedir. Küçük’ün yol haritasını belirlemede etkili olduğu söyleniyor. Yaşanan süreci yönlendirdiği biliniyor. Eskiden derin devletle ilişkileri vardı. Her dönemde farklı kişiler ve gruplarla görüştü” diye sözlerini sürdürdü.

Türkiye’de 1960’dan beri darbelere destek veren, darbe yapan kişilerin hukuk dışına çıkan eylemler yaptıklarına vurgu yapan Baransu, insanların Hasan Cemal’in kitabını okuduklarında günümüzdeki bazı gazetecilerin, ünlü kişilerin yaptıkları yalan haberleri görecek ve günümüzde Mustafa Balbay gibi kişilerin hareketlerini daha iyi anlayabileceklerini söyledi.

28 ŞUBAT SÜRECİNDEKİ BAZI GAZETECİLER BUGÜN SOKAĞA BİLE ÇIKAMAZLARDI
Ülke Televizyonu’nda Ersoy Dede’nin sunumuyla ekrana gelen Ülke’de Bugün programına konuk olan Mehmet Baransu gözaltına alınmalar ve 28 Şubat süresince yaşananlar hakkında gündeme bomba gibi düşen açıklamalar yaptı. 28 Şubat sürecinde neler yapıldığını çok iyi bildiğini,  bazı gazetecilerin yazdıkları yazılar dolayısıyla bugün insanların önüne çıkamayacak durumda olmaları gerektiğine değinen Baransu, kendini demokrat ve gazeteci olarak adlandıran bazı kişilerin bugün gazetelerde genel yayın yönetmenliği ve gazetecilik yaptıklarına vurgu yaptı. Bunları insanların önüne koysaydık milletin önüne çıkamazlardı diyen Baransu, bu gazetecilerin sicillerinin çok bozuk olduğunu, gazetecilerin ve yargı mensuplarının bir dönem karargâhta emir aldıklarını ve alkış tuttuklarını ifade etti.

MEDYA ÜZERİNDEN HUKUKSUZLUK YAPILMAYA ÇALIŞILIYOR
Bazı kişilerin çıkıp gazetecilik dersi verdiğini, ahlaktan ve demokrasiden bahsettiklerini belirten Baransu, insanların 28 Şubat sürecindeki gazetelere bakarlarsa günümüzde yapılan operasyonları daha rahat anlayabileceklerini söyledi. Bütün hukuksuzlukların o dönemde ve bazı dönemlerde medya üzerinden yapıldığını açıklayan Baransu, günümüzde farklı görüşlere sahip çok sesli medya ve internet siteleri olduğunu ve Anadolu sermayesinin artık daha güçlü olduğundan dolayı da günümüzde bu karanlık işlerin yapılmasının zorlaştığına da değindi.

Gözaltına alınan Nedim Şener’le çok sert tartışmalar yaptığını ama Nedim Şener’in bu olaylarla fazla ilgili olmadığını düşündüğünü belirten Baransu, bu kişilerin bir an önce savcılığa gönderilip işlemlerinin hızla sürdürülmesi ve mağduriyet varsa giderilmesi gerektiğini açıkladı.

28 ŞUBAT SÜRECİ YARGILANMALIDIR
28 Şubat sürecinin yargılanması gerektiğini, o dönemde yapılan yolsuzlukların araştırılması gerektiğini ve o dönemde verilen ihalelerde büyük olayların ortaya çıkartılabileceğini söyleyen Baransu, “28 Şubat’ı sembolik de olarak yargılamak gerekir. 12 Eylül de yargılanmalıdır. 28 Şubat’la ilgili savcılar herhangi bir belgeye sahip değildir. Bundan dolayı yargılama şuan için söz konusu değildir. Bu ülkenin sendikaları, sermayesi, medyası, iş adamı, yargısı, siyasetçisi suça ortak olduğundan bu yüzden yargılanmadan korkuluyor. Bu süreç mutlaka işletilmelidir” dedi.

YAŞAR BÜYÜKANIT YARGILANMALIDIR
Genelkurmay Eski Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın döneminde internette yayınlanan e-muhtıradan dolayı da yargılanabileceğini ve yapılan işlemin suç içerdiğini açıklayan Baransu, bu tür davranışların sergilenmesinin önüne ancak bu işlemlerin yargılanmasıyla geçilebileceğine dikkat çekti.

Genelkurmay Başkanlığı’nın yayınlandığı taziye mesajının sembolik olarak doğru olduğunu fakat 28 Şubat’ta mağdur olan kişilerin mağduriyeti giderilmeden bu sürecin tam olarak bittiğini söylemenin doğru olmadığını da sözlerine ekledi. Necmettin Erbakan’ın cenazesinde bazı kişilerin askerlere “hoş geldiniz sizi aramızda görmek bize mutluluk verir” dediklerini duyduğunu söyleyen Baransu, yapılan eylemlerin emir komuta sürecinde yapıldığını işaret etti.

SÜLEYMAN DEMİREL YARGILANMALIDIR
28 Şubat’ta Cumhurbaşkanı’nın Süleyman Demirel olduğunu, Demirel’in sağ kesimdeki bütün itibarını bu süreçte kaybettiğini belirten Baransu, hukuksuzluğa izin verdiği için Demirel’in mutlaka yargılanması gerektiğine değindi.

ÖZAL VE ERBAKAN’A GÖSTERİLEN SAYGIYI ÖLDÜĞÜNDE DEMİREL GÖRMEYECEK
Süleyman Demirel’in 28 Şubat sürecinde komutanlardan herhangi bir farkı olmadığını, Demirel’in söylediği gibi herkesin Cumhurbaşkanı olamadığını ifade eden Baransu, Demirel’in öldüğünde Özal’a ve Erbakan’a gösterilen saygıyı görmeyeceğini söyledi.

HERON GÖRÜNTÜLERİ
20 Ocak 2011’de askeri bir yetkiliyle yaptığı görüşmeye dayanarak heronlarla PKK’ların tespit edildiğini belirten Baransu,  “22 saat boyunca bir heronun PKK’lıları takip ettiği ve yakıtları bittiği sırada heronun geri döndüğü ve ikinci heronun olay yerine gönderilmediği tartışması söz konusudur. Bunlarla ilgili kafa karıştırıcı bilgiler vardır. Bu kişilere neden operasyon yapılmadığı halen açıklanmadı” dedi.

PKK GERİLİMDEN YARARLANIYOR
Seçim dönemine doğru karışıklıkların çıkacağını, ortamın hareketleneceğini, suikastların ve eylemlerin çıkabileceğini önceden yazdığını söyleyen Baransu, Ocak ayında sınırdan Türkiye’ye geçişlerin olduğunu ve bu kişilerin eylem hazırlığında olabileceğini açıkladı.

Güneydoğu’da PKK’nın gerilimden yana olduğunu, bir partinin gerilimlerin olduğu dönemde devamlı oyunu yükselttiğine dikkat çeken Baransu, “Bu ülkede Türk bayrağını yaktıran bazı insanların emekli askerler olduğu ortaya çıktı. Özellikle Dörtyol olaylarında yine bunu gördük. Öyle ilişkiler var ki gazeteciler olarak ister istemez bazı durumlardan kuşkulanıyoruz” dedi.

BAZI KARAKOLARA BASKIN YAPILABİLİR
Bazı askeri birliklere baskın yapılabileceğini yazdığını,  önlem alınması gerektiğini vurgulayan Baransu, tek isteklerinin ülkedeki bütün kirli ilişkileri ortaya çıkarmak olduğunu, ülkeye ihanet edenlerin, ihmalleri olanların hesap vermesi gerektiğini ifade etti. 

Etiketler :