Barbar Kuşatmaya Net Cevap

Barbar Kuşatmaya Net Cevap

“Her türlü komploya rağmen topraklarımızda kalmaya devam edeceğiz” diyen Hamas: “Filistin, Nehirden Denize Kadar Bizim Vatanımızdır” açıklaması yaptı.

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) “Toprak Günü”nün 34. yıldönümünün Siyonist işgal devletinin Filistin halkını ve toprağını hedef alan saldırılarını devam ettirdiği, Gazze’ye karşı barbar kuşatmayı sürdürdüğü, işgal toprakları üzerinde ayrım duvarı inşa ettiği, Mescidi Aksa ve diğer mukaddes mekanlara karşı savaş ilan ettiği bir döneme denk geldiğini ve bu dönemde Amerikalı General Keith Dayton’un emriyle hareket eden Abbas milislerinin de direniş mücahitlerini takip etmeyi, tutuklamayı ve zindanlara atmayı sürdürdüğünü ifade etti.

“Toprak Günü” münasebetiyle bugün yazılı bir açıklama yapan Hamas hareketi şunları ifade etti: “Filistin halkından Toprak Günü’nü Filistin halkını, davasını ve toprağını hedef alan Siyonistlerin kirli planlarına karşı kalkan gibi duran direnişin etrafında kenetlenme günü kılmalarını istiyoruz. Bugünü Filistin halkının hak ve ilkelerine bağlı kalma günü yapmalarını istiyoruz.”

Toprak Günü’nün, Filistin’in her bir karışında; Kudüs’te, Deir Yasin’de, Urabe’de, Gazze’de, Han Yunus’ta, el-Halil ve Cenin’de; kısacası bütün Filistin’de toprağı sulayan aziz şehitleri anma günü olduğunu belirten Hamas, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Siyonist işgal rejimiyle, kendi halkının haklarını unutup düşmanın arkasında koşan ve onunla birlikte kendi halkına karşı komplo kuran, komplo kuranlarla birlikte hareket eden hainlerin pişirmeye çalıştıkları alternatif vatana tamamıyla karşıyız. Filistin, nehrinden denizine kadar bizim vatanımızdır. Kudüs bizimdir, bizim olmaya devam edecektir. Halkımız kimliğine, toprağına ve mukaddesatına ve yurtlarından edilen gurbetteki mülteci Filistinlilerin dönüş hakkına da bağlı kalmaya devam edecektir.”

Etiketler :