Chelsea Barcelona'yı YIKTI 2-2

Chelsea Barcelona'yı YIKTI 2-2

Devler Ligi yarı final rövanş maçında Barcelona sahasında 10 kişi kalan Chelsea karşısında 2-0'ı koruyamadı ve Devler Ligi'nden elendi.

Avrupa Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında Chelsea, deplasmanda Barcelona ile 2-2 berabere kalarak finale yükseldi.

Nou Camp Stadı'nda oynanan ve Türk hakem Cüneyt Çakır'ın yönettiği karşılaşmaya Barcelona, Valdes, Pique, Puyol, Fabregas, Xavi, Iniesta, Mascherano, Busquets, Sanchez, Messi ve Cuenca ilk 11'iyle başladı. Chelsea ise sahaya Cech, Ivanovic, Cahill, Terry, Cole, Ramires, Meireles, Mikel, Lampard, Mata ve Drogba ilk 11'iyle çıktı.

Barcelona, 35. dakikada Busquets'in attığı golle 1-0 öne geçti. İspanyol temsilcisi, 37. dakikada Terry'nin atılmasıyla 10 kişi kalan rakibi karşısında 43. dakikada Iniesta'nın ayağından bir gol daha buldu ve farkı 2'ye çıkardı. Chelsea, 45 1. dakikada Ramires'in golüyle skoru 2-1'e getirdi ve karşılaşmanın ilk yarısı da bu sonuçla sona erdi.

Karşılaşmanın 2. yarısına da baskılı başlayan Barcelona, 49. dakikada Messi'nin kullandığı penaltı atışını gole çeviremedi. Bu yarının tamamına yakınında topa sahip olan ve oyunu rakip ceza alanına yıkan Barcelona, kendisine turu getirecek golü bir türlü bulamazken, Chelsea, 90 1. dakikada Torres'in golüyle skora denge getirdi ve karşılaşma 2-2 tamamlandı.

Sahasında oynadığı ilk maçı 1-0 kazanan Chelsea, adını finale yazdıran taraf oldu.

-Cüneyt Çakır'dan 8 sarı, 1 kırmızı kart-

Türk hakem Cüneyt Çakır, Barcelona-Chelsea karşılaşmasında 9 kez kartına başvurdu.

Çakır, İngiliz temsilcisi Chelsea'den Mikel, Ramires, Ivanovic, Cech, Lampard ve Miereles'e sarı kart gösterirken, Terry'ye ise kırmızı kartla oyun dışı bıraktı. Çakır, Barcelona'dan ise Iniesta ve Messi'ye sarı kart gösterdi.

Cüneyt Çakır, karşılaşmanın 49. dakikasında ise Barcelona lehine penaltı kararı verdi.
 



 




 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.