Neymar Olayı

Neymar Olayı

Barcelona, 5,5 milyon avroya "Neymar olayı''nı kapatmak istiyor

İspanya'nın Barcelona kulübü, Brezilyalı futbolcu Neymar'ın Santos kulübünden transferinde vergi kaçırıldığına ilişkin soruşturmayı kapatmak için Maliye'ye 5,5 milyon avro ödenmesi yönünde karar aldı.

Barcelona kulübü Yönetim Kurulu bugün yaptığı toplantıda, kamuoyunda "Neymar olayı" olarak adlandırılan Brezilyalı futbolcunun transferinde esas bedelin saklanıp vergi kaçırıldığına ilişkin soruşturmayı kapatmak için savcılık ile anlaşılarak Maliye'ye 5,5 milyon avroluk ödeme yapılması yönünde bir karar aldığını açıkladı.

Yönetim Kurulu'nun 14 "evet", 2 "hayır" ve 2 "çekimser" oyla aldığı bu kararın, temmuz ayında yapılacak olağanüstü genel kurul toplantısında kulüp üyelerinin onayına sunulacağı ve kabul edilmesi halinde Maliye'ye ödemenin yapılacağı bildirildi.

Barcelona kulübü başkanı Josep Maria Bartomeu, basına yaptığı açıklamada "Bu karar hiçbir şekilde kulübe zarar vermiyor ama eğer davayı devam ettirirsek zararı olabilirdi. Bu yüzden, kolay alınmasa da kararımızın Barcelona için en iyisi olduğuna inanıyoruz." dedi.

Bartomeu, olağanüstü genel kurulda kulüp üyelerinin Yönetim Kurulu'nun kararını onaylamamaları halinde ise istifa edebileceklerini ima ederek, "Eğer kulüp üyeleri kötü bir yönetim sergilediğimize karar verirlerse elbetteki gideriz." şeklinde konuştu.

Bartomeu, ''Neymar olayı''ndan dolayı Maliye'ye ödenmesi kararlaştırılan 5,5 milyon avro ile ilgili kararın olağanüstü genel kurulda tek bir parça olarak oylamaya sunulmayacağını, kulüp yönetiminin genel halinin oylanacağını söyledi.

Bu arada "Neymar olayı" konusunda bu zamana kadar hep suçsuz olduğunu savunan Barcelona kulübü yönetimi, soruşturmayı kapatmak için Maliye'ye 5,5 milyon avroluk ödeme yapmayı kabul ederek ilk defa bu olayda hatası olduğunu da kabul etmiş oldu. Bartomeu, "Bugün olsa yine Neymar'ı transfer ederdik. Ama belki de bu kez transferi bazı mali danışmanları değiştirerek yapardık." ifadesini kullandı.

Barcelona kulübü başkanı, 2013 Mayıs ayında Santos'dan alınan Neymar'ın transferinde "mali planlama hataları" yapıldığını kabul etse de "Ne Sandro Rosell (eski kulüp başkanı) ne de ben kötü bir şey yapmadık. Suçumuz yok. Sadece bir futbolcu transfer ettik ama mali planlama hataları oldu. Para cezasını kabul ediyoruz ve davayı durdurmak için svcılık ile anlaşıyoruz. Barça için en iyi kararı aldık." görüşünü savundu.

Barcelona kulübü, Neymar'ın transferini resmi olarak 57 milyon avro olarak açıklasa da İspanya'daki Ulusal Mahkeme'nin yürüttüğü soruşturma sonrasında gerçek bedelin 83,3 milyon avro olduğu belirlenmişti.
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.