Barcelona Tutulmuyor

Barcelona Tutulmuyor

FC Barcelona, sahasında Malaga'yı 6-0 yenerek, 6 puan farkla Real Madrid'in önünde liderliğini sürdürdü.

İspanya Birinci Futbol Ligi'nin (La Liga) 28. haftasındaki maçlarda, FC Barcelona, sahasında Malaga'yı 6-0 yenerek, 6 puan farkla Real Madrid'in önünde liderliğini sürdürdü.

FC Barcelona'nın 2 golünü atan Kamerunlu futbolcu Samuel Eto'o, ligdeki toplam gol sayısını 25'e yükselterek, gol krallığı yarışında en yakın rakipleri olan Valencia'dan David Villa ve Atletico Madrid'den Diego Forlan ile arasındaki gol farkını 6'ya çıkardı.

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nden elenen Real Madrid ise tamamıyla lige konsantre olurken, bugün Santiago Bernabeu Stadı'ndaki maçta Almeria'yı 3-0 yendi ve şampiyonluk yarışından kompayacağını gösterdi.

Öte yandan La Liga'da oynayan Türk futbolcular, bu haftaki maçlarda takımlarında etkili bir performans sergileyemediler. Villarreal'in sahasında yaptığı ve Athletic Club Bilbao'yu 2-0 yendiği maçta ilk 11'de sahaya çıkan Nihat Kahveci, 66 dakika sahada kaldıktan sonra yerini Llorente'ye bıraktı. Bu sezon sakatlıklardan dolayı tam formunu yakalayamayan Nihat, henüz ligde gol atamadı.
La Liga'daki diğer Türk futbolcu olan ve son zamanlarda performansında düşüş gözlenen Mehmet Aurelio ise takımı Real Betis'in deplasmanda Deportivo La Coruna ile 1-1 berabere kaldığı maçta ilk 11'de sahaya çıkıp 90 dakika oynadı.

Bu arada Real Betis gibi ligde kalma mücadelesi veren Getafe, sahasında Recreativo ile yaptığı maçta 1-0 yenik duruma düşmesine karşın mücadeleyi 2-1 kazanmayı başardı ve önemli bir 3 puan aldı. Nihat ve Aurelio gibi 2010 Dünya Kupası elemelerinde İspanya'ya karşı yapılacak maçlar için milli takım kadrosuna alınan İbrahim Kaş, Getafe'de kötü bir sezon geçirirken, teknik direktör Victor Munoz'un tercihiyle Recreativo maçında kadro dışında tutuldu.

FC Barcelona-Malaga: 6-0


Etiketler :