Bardakoğlu: Asıl eğitici annelerdir

Bardakoğlu: Asıl eğitici annelerdir

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, din hizmeti olmadığı ve aile değerleri yok olduğu zaman toplumların parçalandığını belirterek,

Bardakoğlu, Gaziantep İl Müftülüğü bünyesindeki personel ile yaptığı bilgilendirme ve değerlendirme toplantısında, Diyanet'in 100 bini aşkın kadrolu ve sözleşmeli personeliyle millete hizmet etmenin heyecanını yaşadığını söyledi.

İslamiyet'in, 14 asırdır Anadolu'da payidar olduğunu ifade eden Bardakoğlu, “din hizmetkarı bizler de dinimizi en iyi şekilde anlama, en iyi şekilde topluma aktarma ve en iyi şekilde hayatımızda yaşama gayreti içinde olduk. İnsanlara örnek olma sorumluluğu içindeyiz, böyle ağır bir görevimiz var. Din hizmetlerinin önemi, bu olmadığı zaman daha iyi anlaşılıyor. Zaten bu topraklarda din hizmetleri hiç aksamadı, fetret dönemi yaşanmadı” diye konuştu.

Ali Bardakoğlu, din hizmetlerinin amacının toplumun birliği, yarınlara umutlu bakması ve yeni nesillerin daha iyi yetişmesi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Din hizmeti olmadığı, dil kaybedildiği, aile değerleri yok olduğu zaman toplumların parçalandığını ve insanların kaybolup gittiğini görüyoruz. Birbirimize duygularımızı aktardığımız dilimizi korumayı ve aile değerlerimizi önemseyelim. Topluma asıl eğitim veren ailedir ve asıl eğiticiler annelerdir. Onun için biz kadın haklarını, kadınların eğitimini son derece önemsiyoruz. Bayan din görevlilerimize teşekkür ederim, yüz akı hizmetler veriyorlar.” Diyanet İşleri Başkanlığının bir buluşma adresi olduğunu, Cumhuriyetin temel değerlerini, çağdaş dünyanın gerekliliklerini, İslamiyet'in verdiği bilgileri önemsediklerini belirten Bardakoğlu, “biz üçünü birden önemsiyoruz ve bunları buluşturuyoruz, bunları yarıştırmıyoruz. Elbette toplumu aydınlatırken esas alacağımız, dinin doğru bilgisidir. Dinin rahmet oluşu, sürekli yalpalayan insana doğru hedefleri göstermiş olmasındandır” şeklinde konuştu. Bardakoğlu, din görevlilerinin de çağdaş dünyayı izlemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Daha sonra basına kapalı olarak devam eden toplantıya, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Görmez, Gaziantep İl Müftüsü İsmail Canpolat da katıldı

Etiketler :