Bardakoğlu son noktayı koydu

Bardakoğlu son noktayı koydu

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, başörtü tartışmalarına son noktayı koydu

Adıyaman Üniversitesi içerisinde yapımına başlanan caminin temel atma törenine katılmak üzere Adıyaman'a gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, son günlerdeki başörtü tartışmalarına son noktayı koydu.

 

Adıyaman'da bir dizi ziyarette bulunan Başkan Bardakoğlu, öğlen namazında Ulu Cami'de cemaate vaaz verdi. Namazdan sonra Çarşı Camii'ni ziyaret eden Başkan Bardakoğlu, buradan üniversite kampüsü içerisinde inşa edilecek caminin temel atma törenine katıldı.

 

Başkan Bardakoğlu'na, Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, İl Müftüsü, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Mustafa Gündüz, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu eşlik etti.

 

Cami inşaat alanında basın mensuplarının başörtüsü konusundaki sorularını cevaplayan Bardakoğlu, şöyle konuştu: "Biz bu konunun sürekli dini yönünden açıklama yapıyoruz. Biz dini yönden açıklama yaparız. Kamu yönünden çözülmesi ise siyasi bir meseledir. Şunu söylemek gerekirse Müslüman kadınların başını örtmesi 14 asırdan beri dini bir vecibe olarak anlaşılarak uygulanmıştır. Müslümanlığın ana kaynakları Kuran-ı Kerim ve Peygamberimizin ifadeleri ve sünneti bu yönde olduğu için Müslümanlar bunu bir vecibe olarak algılamıştır. Şunu da belirtmek isterim, başını örtsün örtmesin bir insan ben Müslümanım diyorsa Müslümandır. Kimse kimseye baskı yapmamalıdır. Ne başını örttüğü için hak mahrumiyeti olmalıdır, ne de başını açtığı için inciltilmelidir, rencide edilmelidir."

 

Başörtü konusunun çözümünün özgürlük zemininde olması gerektiğini belirten Başkan Bardakoğlu, "Bu konular özgürlük zeminde çözülmelidir. Bunu sosyal gerçeklik olarak ele almamız lazım. Artık özgürlükleri genişletmeliyiz. Daha fazla özgürlük diyerek insanımıza güvenmeliyiz. Karşılıklı sevgi ve saygıyı toplumda etkili kılmaya çalışmalıyız. Türkiye'de her şeyin çözümü diyalogdur. Bu konuda ben sonuna kadar ümitliyim." dedi.

Etiketler :