Bardakoğlu'ndan Diyalog Çıkışı!

Bardakoğlu'ndan Diyalog Çıkışı!

Allah Hz. Adem'den itibaren hak ve hakikat olarak tek bir din göndermiştir. O da İslam dinidir. Rabbimiz, diğer dinler hak din olacak olsaydı İslam dinini göndermezdi.''

      Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, hiçbir Müslümanın, dinler arası diyalog deyince bütün din yollarının eşit derecede Allah'a giden hak yol olduğu yanlışına düşmemesi gerektiğini bildirdi.
     Prof. Dr. Bardakoğlu, Rize Üniversitesi İlahiyat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen din görevlilerini bilgilendirme ve değerlendirme toplantısında, Diyanet İşleri Başkanlığının, insanın dine olan ihtiyacından ve dinin doğru bilgilerini topluma verme amacıyla kurulduğunu belirtti.
     Bardakoğlu, ''Bizim görevimiz, insanımıza dinimizi en doğru şekilde aktarmak, bunu verirken insanları buluşturmak, barıştırmak, kalpleri onarmak, toplum ahlakını güzel hale getirmektir. İnsanlarımıza Allah'ın rızasına layık bir kul olması yolunda yardımcı olmaktır'' dedi.
    
     -DİNLER ARASI DİYALOG-

    
     Dinler arası diyalog konusuna da değinen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Bardakoğlu, şöyle devam etti:
     ''Günümüzde dinler arası diyaloglar hayli yıprandı ve hayli anlam kaymasına yol açtı. Dünyada yaşayan her dinin, hak din olduğunu söyleyemeyiz. Biz son din olan İslam dininin mensuplarıyız ve bunu ifade etmek zorundayız. Bu, bir başkasıyla ilişki kurmamıza engel değildir. Bütün inanışların Allah'a giden hak yol olduğunu hiçbir din adamı söyleyemez. Bir Hristiyan, kurtuluşun Hz. İsa'da olduğunu, bir Budist kurtuluşun Budizm'de olduğunu iddia edebilir. Bunu anlayışla karşılayabiliriz. Fakat hiçbir Müslüman, dinler arası diyalog deyince bütün din yollarının eşit derecede Allah'a giden hak yol olduğu yanlışına düşmemelidir. Allah Hz. Adem'den itibaren hak ve hakikat olarak tek bir din göndermiştir. O da İslam dinidir. Rabbimiz, diğer dinler hak din olacak olsaydı İslam dinini göndermezdi

Etiketler :