Ürdünlü siyasi uzmanlardan Barış Pınarı Harekatı'na destek

Ürdünlü siyasi uzmanlardan Barış Pınarı Harekatı'na destek

Ürdünlü siyasi uzmanlar, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nın yasal hak ve ülkenin güvenliğini koruma amacı taşıdığını söyledi- Ürdün Üniversitesi Siyaset Bilimi Profe

AMMAN (AA) - LEYS CUNEYDİ - Ürdünlü siyasi uzmanlar, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na destek verdi.

Siyasi uzmanlar, komşu ülke Suriye'nin terör örgütlerine yönelik tedbir alamaması durumunda, Türkiye'nin yasal zeminde sınırlarını koruma hakkına sahip olduğunu anlattı.

- "Dünyada hiçbir ülke sınırlarının ötesinde terör örgütlerinin varlığını kabul etmez"

Yermuk Üniversitesi Siyaset Bilimi Profesörü Eymen Heyacine, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, başta ABD olmak üzere Avrupa Birliği'ne ve Birleşmiş Millere sınırındaki sorunun çözümü ve Suriyeli mültecilerin geri dönüşünün sağlanması için güvenli bölgenin oluşturması çağrısında bulunduğunu ancak netice alamadığını dile getirdi.

Heyacine, Barış Pınarı Harekatı'nın daha erken bir zamanda olması gerektiğine işaret ederek, "Türkiye, ulusal güvenliğini tehdit eden terör örgütlerin sınırında bulunması halinde güvenliğini alma hakkına sahiptir. Barış Pınarı Harekatı Kürtleri değil terör örgütlerini hedef almaktadır." dedi.

"Dünyada hiçbir ülke sınırlarının ötesinde terör örgütlerinin varlığını kabul etmez." diyen Heyacine, Türkiye'nin başlattığı bu sürecin başarılı olacağına inandığını kaydetti.

- Ulusal güvenliğini koruma harekatı

Ürdün Üniversitesi Siyaset Bilimi Profesörü Bedr el-Madi de güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nın, Türkiye'nin yasal hakkı olduğunu ve ulusal güvenliğini korumayı amaçladığını ifade etti.

Bazı ülkelerin harekata karşı tutumunu eleştiren Madi, bir devletin yüksek çıkarlarının, sağdan soldan gelen karşıt görüşlerle eşit tutulamayacağına vurgu yaptı.

Madi, "Suriye, Türkiye ile olan sınırlarını terör örgütlerinden temizlemiş olsaydı, bu harekatın yapılmasına gerek olmadan krizin çözülmüş olacaktı." dedi.

- "Barış Pınarı Harekatı, yasal haktır"

Yermuk Üniversitesi Siyasi Bilimler Bölüm Başkanı Vasfi eş-Şera da Türkiye ile Suriye arasında 1998 yılında imzalanan Adana Mutabakatı'na değindi. Şera, bu mutabakat uyarınca Türkiye'nin, Suriye topraklarında terör örgütlerine operasyon düzenleme hakkına sahip olduğunu belirtti.

Güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nın Türkiye'nin yasal hakkı olduğunu vurgulayan Şera, Türkiye'nin daha önce bu bölgeye operasyon düzenlemediği için ortaya DEAŞ gibi bir terör örgütünün çıkığını ve bu örgütün tüm bölgeye tehdit oluşturduğunu kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.