Barıştan en karlı Doğan ve Karamehmet çıktı

Barıştan en karlı Doğan ve Karamehmet çıktı

Doğan gazeteleri ve Akşam Grubu'nun Hükümetin tarihi vergi barışını övme nedenleri ortaya çıktı. Vergi barışından en çok Doğan Grubu ile Karamet'e yaradı.

Hükümetin tarihi barış sonrasındaki yapılandırma ile M. Emin KaramehmetTÜPRAŞ ve Doğan Grubu'nun milyar liraya ulaşan borçları milyon liralara indi. Üyelerine verdiği ballı maaş ve maliyenin kestiği 5 milyarlık vergi cezası ise gündeme gelen Merkez Bankası Vakfı da barıştan en iyi yararlananlar arasında yerini aldı.

Tarihi barış büyük şirketleri de mutlu etti. M. Emin Karamehmet, Merkez Bankası Vakfı, TÜPRAŞ ve Doğan Grubu'nun milyar liraya ulaşan borçları yapılandırma ile milyon liralara indi

5 milyondan fazla mükellefin 58.3 milyar TL'lik borcunu yapılandırdığı tarihi barışa büyük şirketler de katıldı. Mehmet Emin Karamehmet, Merkez Bankası Vakfı, TÜPRAŞ ve Aydın Doğan büyük barış sayesinde borçlarını yarıdan fazla indirerek kazançlı çıktı. Geçtiğimiz hafta 11 yıllık mahkumiyet kararı Yargıtay'ca esastan bozulan Karamehmet, vergi cezaları ile de barış yaptı. 1.7 milyar liralık vergi borçları için yapılandırma başvurusu yapan Çukurova Grubu'nun cezasını, 350-400 milyon lira aralığına indirmeyi başardığı belirtildi. Karamehmet, 2 ayda bir yapacağı ödemelerle 1 yıl içinde tüm borçlarını ödemeyi taahhüt etti.

BORÇLAR HAFİFLEDİ
31 Mayıs'ta sona eren yeniden yapılandırma kapsamında Merkez Bankası Vakfı'ndan, 6 milyar lira olarak istenen miktar 800 milyon lira düzeyine indi. TÜPRAŞ da, 800 milyon liralık ÖTV nedeniyle kesilen vergi faturasını 152 milyon TL olarak ödeyecek. Doğan Grubu'na da, yapılandırma sonrası ihtilaflı borçlar için yaklaşık 860 milyon lira, matrah artırımları için de yaklaşık 81 milyon lira vergi tahakkuk edildi.

GÖZLER ENERJi iHALELERiNDE
Çukurova Grubu'nun patronu Mehmet Emin Karamehmet'in yargı ve vergi cezası sorununun çözülmesinin ardından gözler elektrik dağıtım ihalelerine çevrildi. Başkentgaz'da 92 milyon dolar teminat yakan Karamehmet'in 31 Haziran'a kadar Boğaziçi Elektrik Dağıtım için yaklaşık 59.8 milyon dolar, AYEDAŞ için 36.2 milyon dolar teminat ödemesi gerekiyor. Bu teminatın ardından ise 30 Ağustos'a kadar şirketin devralınması gerekiyor.

TAKVİM / Mehmet NAYIR

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.