Erbil'de baharın müjdecisi nergis çiçeği

Erbil'de baharın müjdecisi nergis çiçeği

Baharın gelmesiyle kırlarda boy gösteren Nergis çiçeği, Erbil'deki trafik ışıklarında Suriyeli çocukların elinde satışa çıktı.

ERBİL (AA) - Baharın gelmesiyle kırlarda boy gösteren Nergis çiçeği, Erbil'deki trafik ışıklarında Suriyeli çocukların elinde satışa çıktı.

Irak'ta baharın gelişinin müjdecisi olarak görülen nergis çiçekleri, Erbil çevresindeki dağlarda ve kırlarda boy göstermeye başladı. Papatyayı andıran nergis çiçekleri, insanı rahatlatan güzel kokusuyla biliniyor. Barzan bölgesindeki dağlardan toplanarak deste haline getirilen nergis çiçekleri, Erbil'de çoğu Suriyeli olan çocuklar tarafından trafikte satılıyor.

- Kırmızı ışık onlar için önemli

Çiçekçi çocuklar, Erbil trafiğinde kırmızı ışık yanınca ellerindeki nergis çiçeklerini, isteyen araç sahiplerine satıyor.

Nergis çiçeği satarak günde ortalama 25 bin Irak dinarı (20 dolar) kazandığını belirten Aram Muhammed, "İnsanlar Nergis çiçeğinin rengini ve kokusunu çok seviyor. Bu yüzden daha çok akşama doğru trafiğin yoğun olduğu saatlerde Nergis çiçeği satıyoruz. Çiçekleri Barzan bölgesindeki kırlarda kardeşlerimle birlikte toplayıp Erbil'e getiriyoruz." dedi.

Bir başka çiçekçi Sirwan Mustafa (18) ise, "Bu işi mevsimlik yapıyoruz. Mart ayından sonra Nergis bulmak zor oluyor. Buna rağmen bu işten çok memnunum. Nergis çok güzel kokan bir çiçek olduğu için erkekler sevgilileri veya eşleri için alıyor. Destesini bin dinardan satarak günlük ekmek paramı çıkarıyorum." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.