Barzani: Coğrafi koşullar peşmerge göndermemizi engelliyor

Barzani: Coğrafi koşullar peşmerge göndermemizi engelliyor

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, coğrafi şartların Suriye'nin Kobani bölgesine peşmerge göndermelerini engellediğini söyledi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani Erbil’in Selahattin İlçesi'ndeki başkanlık konutunda Almanya Savunma Bakanı Ursul Von Der Leyen’i kabul etti.

"COĞRAFİ KOŞULLAR, KOBANİ'YE PEŞMERGE GÖNDERMEMİZİ ENGELLİYOR"

Basına kapalı olarak yapılan ikili görüşmenin ardından Barzanı ve Leyen ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında Almanya hükümetine yaptığı askeri yardımlardan dolayı teşekkür eden Barzani, şunları söyledi;

"Kürdistan Peşmerge güçlerine yapılan askeri yardımlardan dolayı Almanya hükümetine teşekkür ediyoruz. Bunun Almanya için kolay olmadığını biliyoruz. Biz Kobani’ye peşmerge gücü göndermeyi çok istiyorduk. Ancak Rojava’nın coğrafi koşullarından dolayı bu imkanı yaratamadık. Coğrafi koşullar Kobani’ye peşmerge göndermemizi engelliyor. Amerika Birleşik Devletleri ve uluslararası toplumdan Irak Şam İslam Devleti örgütünün Kobani’ye işgal etmesine müsaade edilmemesini istedik. Kobani’nin IŞİD’in eline düşmemesini sevinçle karşıladık. Eğer uluslararası güç bizim talebimiz üzerine Kobani’nin işgal edilmesine engel olmuşsa, teşekkür ederiz. Kısa bir zaman içinde IŞİD teröristlerine ağır bir darbenin indirilmesini umut ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.