61. hükümetin en sürpriz bakanı

61. hükümetin en sürpriz bakanı

Erdoğan'ın açıkladığı yeni Bakanlar Kurulunda en çarpıcı isimlerden biri de Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz oldu.

Türk askerinin takıntı yaptığı başörtüsü tabusu önce Köşk'te yıkıldı. Eşi türbanlı bir isim Köşk'e çıkamaz deniliyordu; bunu engellemek için Cumhuriyet Mitingleri yapıldı, asker e-muhtıra bile verdi. Bir kesimin toplumsal karşılığı olmayan muhalefetine rağmen Meclis Abdullah Gül'ü Cumhurbaşkanı seçti. Başkomutanlık sıfatı da taşıyan Gül'ün eşi Hayrunnisa Gül first lady konumuna geldi.

BAŞÖRTÜSÜZ EŞ TABUSU YIKILDI

Son üç AK Parti kabinesinde askerin hassasiyeti göz önünde bulundurularak Milli Savunma Bakanlığı hep Vecdi Gönül'e verildi. Vecdi Gönül'ün bakan yapılmasında bürokratik deneyiminden çok eşinin başının açık olması daha etkin rol oynadı. Yeni Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın eşi ise başörtülü. Erdoğan'ın yeni Milli Savunma Bakanı tercihiyle, bu bakanlığa getirilecek ismin eşinin başı açık olur tabusu da yıkılmış oldu. 

VECDİ GÖNÜL DAVUTOĞLU'NA TEHLİKELİ ADAM DEMİŞTİ

Wikileask belgelerinde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu için 'tehlikeli adam' dediği iddia edilen ve bu yüzden Başbakan Erdoğan'la bir dönem aralarının açık olduğu iddia edilen Vecdi Gönül'ün yerine MSB'ye getirilen İsmet Yılmaz, yeni kabinenin en sürpriz isimlerinden biri oldu.

1961 yılında Sivas'ta doğan Yılmaz İstanbul Haydarpaşa Lisesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi (Denizcilik Yüksek Okulu) Makine Bölümü mezunu.

HUKUK ALANINDA YÜKSEK LİSANS VE DOKTORASI VAR

Yılmaz'ın Özel Hukuk Ana Bilim Dalında iki ayrı yüksek lisansı ve doktorası da bulunuyor.

Yaklaşık 20 yıl mühendis ve müşavir avukat olarak görev yapan Yılmaz 2002 tarihinde Denizcilik Müsteşarı olarak atandı. Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

AK PARTİ SİVAS VEKİLİYDİ

Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 114. maddesi uyarınca, seçim döneminde 'bağımsız' sıfatıyla Ulaştırma Bakanı oldu. Bu görevin ardından 2007 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı görevine atandı. Dr. İsmet Yılmaz; 12 Haziran Genel Seçimler'inde Sivas'tan, AK Parti Milletvekili seçilmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.