Başbakan Baykal'a 'takoz' dedi!

Başbakan Baykal'a 'takoz' dedi!

İki lider arasındaki Ergenekon polemiği devam ediyor. Baykal'ın sözlerine Erdoğan yanıt verdi. Ve onu 'takoz olmakla' suçladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Deniz Baykal'ın Baykal'ın "Ergenekon Başbakan'ı da altına alır" sözlerine cevap verdi. Erdoğan “bazı parti liderlerinin bütün uyarıları ve ricalarına rağmen, devam etmekte olan bir yargı süreciyle ilgili hem siyaseti, hem yargıyı tahrik eden, hem de tahkir eden yaklaşımları sürdürdüğünü” söyledi.

Başbakan Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığının yeni hizmet binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada Ergenekon soruşturmasına da değindi.

Ankara'da siyasi tartışmalarla vakit öldürmek yerine Türkiye'yi dünyaya taşımanın, dünyada rekabet edebilir bir ülke haline getirmenin mücadelesini verdiklerini anlatan Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

BİRİLERİ ERGENEKONA TAKOZ OLUYOR

“Bu mücadeleyi verirken, önümüze çıkarılan her türlü engeli de soğukkanlılıkla, sağduyuyla, demokrasi ve hukuk çerçevesinde aşmanın gayreti içinde oluyoruz.

Bakınız, bazı parti liderleri bütün uyarılarımıza, ricalarımıza rağmen, devam etmekte olan bir yargı süreciyle ilgili hem siyaseti, hem yargıyı tahrik eden, hem de tahkir eden yaklaşımı da sürdürüyorlar. Ben bu tahriklere bu gerilim politikasına asla prim vermedim, asla prim vermeyeceğim ancak şunu da hatırlatmak isterim: Ben, devam eden yargı sürecinin hiçbir tarafında değilim. Bu davanın ne sağında, ne solunda, ne altında ne üstünde de değilim ama aziz milletimin de çok net olarak gördüğü bir şey var. Birileri bu davanın önünde takoz olmak için elinden geleni yapıyor.

Birileri, Türkiye'nin aydınlanmasının, karanlık ilişkilerin ortaya çıkmasının önünde, hukuk dışı örgütlenmelerin açığa çıkmasının önünde engel olmaya, bariyer olmaya devam ediyor. Kim ne yaparsa yapsın, biz hukuka inanıyoruz, güveniyoruz. Hukukun üstünlüğüne önem veriyoruz.

Demokrasiyi her şart altında koruduk, koruyoruz ve korumaya da devam edeceğiz
.”

Etiketler :