Taraf Uludere'de İyice Çirkinleşti

Taraf Uludere'de İyice Çirkinleşti

Uludere’de 34 kişinin hayatını kaybettiği hava operasyonu sonrası Taraf Gazetesi’nin takındığı tavır ve attığı haber başlıkları milli beraberliği bozma yolunda tam gaz devam ediyor.

Taraf Gazetesi 'nin, Uludere 'de mazot kaçakçılığı yapan 34 vatandaşın hayatını kaybettiği hava operasyonu sonrası takındığı tavır ülkeyi germeye devam ediyor.
Hükümetten ve Başbakan Tayyip Erdoğan 'dan gelen taziye mesajlarına, yürütülen soruşturmaya ve hayatını kaybedenlerin ailelerine ödenen rekor tazminata rağmen Taraf 'ın kara propagandası devam ediyor.

Taraf, bugün de konuyu sürmanşetinden işledi. Ancak haber başlığı okuyanları adeta şok etti, “Erdoğan halkını bombaladı”.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
Başbakan Tayyip Erdoğan Uluudere 'de yaşanan olayları ve sonrasını şöyle değerlendirmişti:

“Şimdi birileri Uludere'de siz Türk bayrağı mı götürdünüz de sarıldı diyor. Lafa bak yahu! Oranın bir kaymakamlığı var. Siz bu yavruların Türk bayrağının sarılmasına layık olduğunu düşünmüş olsanız terör örgütünün bayrağını o bayrağa sardırmazdınız. Olay budur.

Size şu mektubu okumak istiyorum. Serhat Gencer, astsubay çavuş. Bir akşam arkadaşına bir mektup uzatıyor. Ben diyor dedemi çok severdim. Bugün rüyamda gördüm. Beni yanına çağırdı. Eğer ben şehit olursam bu mektubu aileme gönder diyor. Şehit Serhat Gencer, aynı gece bir askerine şunu söylüyor: Bugün Miraç Kandili. Sen sivildeyken imamdın. Hadi beraber iki rekat namaz kılıp, Yasin okuyalım diyor. Serhat o gece şehit düşüyor. Bu mektup ancak ben öldükten sonra elinize geçebilir diyor. Hep kalbinizin bir köşesinde saklayın diyor. Şunu asla unutmayın diyor: Allah'ın verdiği cezayı Allah'tan başkası alamaz diyor... Ben burada öldümse Allah yolunda, vatan, namus ve millet yolunda öldüm. Benimle gurur duyun diyor, asla ağlamayın diyor. Ağlarsanız ben yattığım yerde rahat edemem, dedeme de hepinizin selamını söylerim diyor.

AHKAM KESMEK KOLAY
Televizyon ekranlarından ahkam kesmek kolay. Gazete köşelerinden akıl vermek kolay. Siyaset kürsülerinden istismar yapmak kolay. CHP Genel Başkanı çıkıyor, Göksun'dan o araç Pınarbaşı'na nasıl gitti diye soruyor. CHP Liderinin bu tavrı son derece manidar ve ibretlik bir tavırdır. Bu tavır terör konusundaki cehaletin, istismarın tarihi nitelikte itirafıdır. Eğer o araç imha edilse içinden siviller çıksa aynı CHP Genel Başkanı yargısız infaz yapıldı diyecektir. Şimdi de çıkıyor o aracı neden durduramadınız diyor. Bu dille, terörle mücadele edilmez. Bu tavır BDP ile birlikte teröre kan veren can veren güç veren bir tavırdır.”
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.