Başbakan Yıldırım:Türkiye-Rusya ilişkilerini hedef alan

Başbakan Yıldırım:Türkiye-Rusya ilişkilerini hedef alan

Başbakan Binali Yıldırım, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin, "Bu saldırı, Türkiye-Rusya ilişkilerini hedef alan ve büyükelçinin dokunulmazlığını hiçe sayan alçakça bir eylemdir." açıklamasını yaptı.

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin, "Bu saldırı, Türkiye-Rusya ilişkilerini hedef alan ve büyükelçinin dokunulmazlığını hiçe sayan alçakça bir eylemdir." açıklamasını yaptı.

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre Yıldırım, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Karlov'a, akşam saatlerinde, Ankara'da katıldığı bir kültürel etkinlik sırasında gerçekleştirilen menfur terör saldırısını lanetledi.

Saldırının, Türkiye-Rusya ilişkilerini hedef alan ve Büyükelçinin dokunulmazlığını hiçe sayan alçakça bir eylem olduğunu belirten Yıldırım, "Saldırının gerçekleştirildiği andan bu yana olayı Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte yakından takip ettik. İçişleri Bakanımız ve Sağlık Bakanımız başta olmak üzere tüm arkadaşlarımız Büyükelçi'yi kurtarmak için ülkemizin tüm imkanlarını seferber etmiştir ancak maalesef Sayın Büyükelçi tüm çabalara karşı kurtarılamamıştır." değerlendirmesinde bulundu.

"Geçtiğimiz hafta Moskova'da yakından çalışma imkanı bulduğumuz bu değerli Büyükelçiyi kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz." ifadesini kullanan Yıldırım, bu terör eyleminin failini ve arkasındaki karanlık çevreleri açığa kavuşturmak ve adalete teslim etmek için her türlü çabanın gösterildiğine dikkat çekti.

Rus makamları ile iletişimin, ilk dakikalardan bu yana yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü belirten Yıldırım, Büyükelçi Karlov'un ailesine, Rus hükümetine ve halkına, diplomasi camiasına taziyelerini iletti.

Başbakan Yıldırım'ın açıklamaları, Twitter'daki hesabından Rusça olarak da paylaşıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.