Başbakan Binali Yıldırım'ın balkon konuşması

Başbakan Binali Yıldırım'ın balkon konuşması

Başbakan Yıldırım, referandum sonuçlarının ardından AK Parti Genel Merkezi'nin balkonunda açıklama yaptı.

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, referandum sonuçlarının ardından bir açıklama yaptı.

İŞTE BİNALİ YILDIRIM'IN SÖZLERİ

Bilmeyen öğrensin, duymayan duysun; Kardeşiz, tek vücut tek bir milletiz. Bölücü hainler aklına koysun, kardeşiz, tek vücutuz ve tek bir milletiz.

Aziz vatandaşlarım Cumhurbaşkanlığı Sistemini öngören halk oylaması, Evet'le neticelenmiştir.

Cenab-ı Mevlam hayırlı uğurlu eylesin. Yüksek katılım sağlayan vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bugün ilk kez halk oylamasında sandığa giden 1 milyon 260 bin gencimizi özellikle kutluyorum. Huzur içinde neticelenen bu oylama demokrasi tarihimizde milletin kendi kararıyla verdiği bir seçimdir.

Başbakan Yıldırım: Millet son noktayı koydu VİDEO

Demokrasi tarihimizde bu oylamayla yeni bir sayfa açılmıştır, herkes emin olsun ki; çıkan bu sonucu halkımızın refahı ve huzuru için en güzel şekilde değerlendireceğiz. Teşekkürler Türkiye, teşekkürler aziz milletim.

KURUCU BAŞKANIMIZI SELAMLIYORUM

Bir özel teşekkür olarak, kurucu başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı selamlıyorum.

Sayın Devlet Bahçeli ve partisinin bütün teşkilatlarına teşekkür ediyorum. Ayrıca bu süreçte, diğer partilerimize de yaptıkları olumlu katkılarından dolayı şükranlarımı sunuyorum. Durmak yok, yola devam. Kaldığımız yerden yola devam ediyoruz.

Binali yıldırım: Çok çalıştık çok gayret ettik VİDEO

Farklı çözüm önerilerimiz her zaman olacak ama neticede birlik ve beraberliğimizi gözümüz gibi koruyacağız. Farklı fikirlere sahip olmak, hiçbir şekilde birbirine üstünlük sağlamak demek değildir. Meydanlarda farklı şeyler söyledik, millete farklı şeyler anlattık ama son sözü millet söyledi, Evet dedi, noktayı koydu.

"BU MİLLET HİÇBİR VESAYETE BOYUN EĞMEYECEĞİNİ GÖSTERMİŞTİR"

Bu millet artık hiçbir vesayete, hiçbir harici müdahaleye ve hiçbir tehdide boyun eğmeyeceğini birkez daha göstermiştir. Bu seçimlerle 15 Temmuz alçak girişimini yapan terör örgütüne, bölücü örgüte, Türkiye'ye düşmanlık yapan dış mihraklara en güzel cevabı milletimiz sandıkta vermiştir. Bu seçimde Türk demokrasisinin olgunluk düzeyini bütün dünyaya göstermiştir. Bizler Türkiye'nin birinci derece eşit vatandaşlarıyız. Meşru siyasi alandaki rekabet, birlik ve bütünlüğümüzü asla bozamaz, bozamayacaktır.

Toplumun bütün renkleri, tercihleri ifade ederek meydanlara döküldü. Şükürler olsun huzur içinde bu oylamayı gerçekleştirdik, hiçbir olumsuzluk yaşamadık. Süreç boyunca, yurt dışındaki vatandaşlarımız görülmemiş bir heyecanla, vatanseverlikle ülkemize, Türkiye'mize ve birliğimize sahip çıktılar.

EVET DİYEN DE HAYIR DİYEN DE BİR BÜTÜNDÜR

Evet diyen ve hayır diyen tüm vatandaşlarımızı saygıyla selamlıyorum. Bütün farklılıklarımızla bir bütünüz, demokrasimiz bizim ortak değerimizdir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.