Başbakan Davutoğlu Ankara'da Gençlik Kolları Kongresi'nde

Başbakan Davutoğlu Ankara'da Gençlik Kolları Kongresi'nde

Ankara'da AK Parti Gençlik Kongresinde konuştu.

Ankara'da AK Parti Gençlik Kolları Kongresi'nde konuşan Başbakan Davutoğlu, bugün Öcalan'ın silahsızlanma için PKK'ya toplantı çağrısını değerlendirdi. "Artık kimse silah diliyle konuşmamalı" diyen Davutoğlu, şöyle konuştu;

"HİÇBİR ANADOLU EVLADI DAĞA ÇIKMAYACAK"

"Hiçbir Anadolu evladı dağa çıkarılamayacak. Dışlayıcılık, ayrımcılığı ayaklarımızın altına alıyoruz. Artık bu topraklarda kimse silah diliyle konuşmamalı. Bugün yapılan açıklamayı ve onun uygulanmasını yakından takip edeceğiz. Kim birbirine silahlandırırsa onun karşısında dimdik ayakta olacağız. Anadolu evlatlarını kim karşı karşıya getirirse bizler bunların karşısında duracağız. Anadolu evlatları için barış ve ebedi dostluk için mücadeleye devam edelim."

Davutoğlu: Hiçbir Anadolu evladı dağa çıkarılamayacak İZLE

 

BUGÜN 28 ŞUBAT

"Devletimiz zor duruma düştüğünde vatanımız tehlike altına girdiğinde Çanakkale'ye doğru Sarıkamış'a doğru yürüyen o yiğit gençlere selam olsun..
28 Şubat tarihi bir gün. Bundan önce 1997'de birileri eski Türkiye adına dediler ki 28 Şubat bin yıl sürecek.

Genç kızlara başörtüsü zulmünü uygulamak vardı. AK Parti iktidara gelince 28 Şubat'tan herhangi bir iz kaldı mı? Bunlara bir daha izin verecek miyiz? Bir 28 Şubat'ta daha beraberiz. O 28 Şubat'ın kabus günlerinde hainler pusuda ama onların pususuna izin vermeyeceğiz.

28 Şubat'ta tanklar Sincan'da yürüyordu şimdide Süleyman Şah için Suriye'de yürüyor işte fark bu. Hiç şüpheniz olmasın 28 Şubat'ın bütün izlerinin yerle bir olması için çalışacağız. Sadece başı açık-kapalı ayrımı değil etnik temelli her türlü ayrımcılık artık olmayacaktır.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Çözüm süreci bugün yeni bir aşamaya gelmiş durumda. Artık gençlerimiz dağlarda yada sokaklarda karşı karşıya gelmeyeceklerdir. Ataları gibi Türkiye'de geleceğe yan yana yürüyeceklerdir.

Çözüm süreci türlü badirelerden geçerek bugünkü açıklamayla yeni bir aşamaya gelmiştir. Çözüm, milletin arasında nifak tohumu olarak kullanılamayacaktır. Silahın sesi kesilecektir.

28 Şubat'ta darbe kültürünün yerini bütün vatandaşları kucaklayan çözüm süreci almıştır. Türkiye'nin her köşesindeki gençlere mesaj iletmek istiyorum. O gençlerin anne-babalarına selamlarımı söylüyorum. Demokratik siyaset anlayışı ve ortak siyaset için el ele yürüyeceğiz.

Silahları nefreti, nefret dilini bu vatandan ebediyen kaldırmaya hazır mısınız?"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.