Başbakan Davutoğlu Hira'da geceledi

Başbakan Davutoğlu Hira'da geceledi

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bilinmeyen yönlerini, en yakınında olan doktoru Celil Göçer anlattı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun doktoru Tokat Milletvekili adayı Celil Göçer, Davutoğlu’nun bugüne kadar bilinmeyen özelliklerini paylaştı. Davutoğlu'nun bilgiyi özümsemeyi çok iyi bildiğini ifade eden Celil Göçer, "Peygamber Efendimiz'in hayatını özümsemek için Hira Dağı'nda geceledi. Hz. Musa'nın hayatını okuyup empati yapmak için Tur Dağı'nda gecelemiş" diye konuştu.

İşte Davutoğlu'nun bilinmeyen özellikleri;

- Başbakan en çok bamya yemeğini seviyor. Spor yaparken ve kitap okurken Klasik Türk Müziği dinlemeyi tercih eden Davutoğlu, saat takmıyor, marka tutkusu da yok. Doktor tavsiyesine itiraz etmeyen Davutoğlu, işi ne zaman biterse o zaman uyuyor.

- Her durumda çok güzel kahvaltı yapıyor. Kahvaltıyı çok seviyor, en çok sevdiği öğün kahvaltı. Tabi şeyler yiyor. Mevsiminde yetişen yiyecekleri yiyor. Mevsiminde yetişen taze sebze ve meyvelerden bol bol tüketiyor. Eti çok seviyor, ekmek yemeyi çok seviyor. Bamya en çok sevdiği yemek. Tatlı da ayrım yok. Meyve ise manavda ne varsa onu alıyorlar. Lüks tüketimi yok.

Başbakan sadece kitap alışverişini kendi yapar. Sare hanım beğeniyor. İlkokuldaki resimleri dışında bıyıksız fotoğrafını hatırlamıyorum. İstanbul’da konuşmaları çok daha coşkulu. Malzemesi de var. Gençliği de orada geçti. İstanbul'a özel sevgisi var. Onları yaşayarak anlatıyor. Çalışırken, kitap okurken müzik dinlemeyi çok seviyor. Klasik Türk Müziği-Tasavvuf Müziğini çok sever. Spor yaparken de arka fonda genellikle müzik olur. Çok iyi arası müzikle. Klasik Türk Müziği'nin hepsini biliyor. Yerli olan her şeyi seviyor

- Genellikle Haber ve belgesel izliyor. Fırsat buldukça kitap okuyor. Davutoğlu kitapları çok seviyor, kitapların arasında çok güzel vakit geçiriyor. Yurtdışına gittiğinde de muhakkak oranın iyi kitapçısı hangisi ise oraya uğruyor.

Celil Göçer, 'Başbakanlık Sağlık Koordinatörlüğü biriminin altında yapılanmayla mönüleri biz ayarlıyoruz ama hanımefendi işin içinde asıl belirleyici olan. Başbakanımızın 24 saat doktoru var. Hanımefendinin de doktor olması nedeniyle doktor tavsiyelerine çok yatkın. Doktor tavsiyesi olunca itiraz etmiyor' şeklinde konuştu.

- Çok yoğun olsa bile sabah sporlarını ihmal etmiyor. Güne sporla başlıyor. Evde de o kadar yoğunluğuna rağmen küçük kızı Hacer Bike, aday tespitinde veya önemli bir çalışma yapacak olsa bile 'hadi baba yürüyelim’ deyince kırmıyor.

Kaynak : Yeni Şafak

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.