Başbakan Davutoğlu: Kürtler'in devleti Türkiye'dir

Başbakan Davutoğlu: Kürtler'in devleti Türkiye'dir

AK Parti'nin 5. Olağan Kongresi'nde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu 'Kürtlerin devleti Türkiye'dir' dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin 5. Olağan Büyük Kongresi'nde yaptığı konuşmada "Kürtlerin devleti neresi diye soruyorlar. Türklerin de Kürtlerin de alevilerin de devleti Türkiye Cumhuriyetidir" dedi.

Soruya haykırarak cevap veren Başbakan Davutoğlu şunları söyledi:

"Bütün milletime sesleniyorum. Türkiye kendi içindeki hainlerle de dışındaki düşmanlarla da mücadele etme gücüne ve kararlılığa sahiptir. Kim ayrıştırıcı bir tutum sergilerse onun karşısında olacağız. Bu operasyonlar hiçbir zaman 90'lı yılların operasyonlarıyla ilişkilendirilemez. O yıllarda mezrasına çıkamayanlar vardı, kendi anadilinde ağıt yakamayanlar vardı. Şimdi Türkiye özgürlüklerle tanıştı. Kürtlerin devleti neresi diye soruyorlar. Türklerin de Kürtlerin de alevilerin de devleti Türkiye Cumhuriyetidir. Tüm vatandaşlarımız omuz omuza versin."

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

Başbakan Davutoğlu konuşmasına Şehitlerimiz ve Mekke'de hayatını kaybeden Hacı adayları için Fatiha okutarak başladı. Dua sonrası gür sesle "Şehitler ölmez vatan bölünmez" diye haykırdı...

- Yüreğimiz kardeşlik kardeşlik, birlik birlik diye çarpıyor. Sizinle yürümek ne güzel. Sizinle konuşmak ne kadar güzel. Allah sizden razı olsun. Bizi aşkla muhabbetle kucaklayan bir kardeşten daha önemli ne vardır. Daha başlarken en gür sesle başlattınız. Hoşgeldiniz dediniz. Hoşbulduk. Ülkemizin her bir yanından muhabbet getirdiniz.

DEV AYAĞA KALKTI ARTIK ÇÖKTÜRÜLEMEZ

- Kurucu başkanlarımızdan Abdullah Gül'e selam olsun. Meclis başkanlarımıza selam olsun. Bu davada en üst görevden en alt göreve kadar herkese teşekkür ediyorum. Vaktimiz hayır olsun. Bu dev ayağa kalktı artık diz çöktürülemez. 

2003'TEN BU GÜNE SÜREÇ

- İlk genel başkanımızı yasakladılar. 3 Kasım'da tek başımıza iktidar olmamızı engelleyemediler. 2003 ilk büyük kongremiz. Ak Parti iktidara gelmiş. Irak savaşı, AB ve Kıbrıs sorunu büyük sorunlarla karşılaşmış. Ne gelirse gelsin, kim ne yaparsa yapsın biz buradayız dedik. Ekim ayında başlayan ilk kongreyle birlikte ciddi zorluklar yaşadık, çok çetin mücadeleler gördük. Birer birer sorunların üzerine gidildi. 2004 yerel seçimlerden büyük bir zaferle çıktık. Ardından darbeler gündeme geldi. Duramaz iktidar kalamaz diyenler için AK Parti gücünü milletten aldı. Sözde Cumhuriyet mitingleri yaptılar. 2006 ikinci büyük kongremizde bu sefer yeni kadrolar yeni sınavlarla karşılaştık. Her sınav bize bir rahmet kattı. Zafer kattı. 2007'de E-muhtıraya maruz kaldık. 28 Şubat'ı yapanlar AK Parti'nin yolundan ayrılacağını zannettiler. O gün bu kadrodan öyle bir ses yükseldi ki millet buna izin vermez dedi. Milletin dik duruşu AK Parti'nin zaferi oldu. Bu sefer Ak parti'nin içinden Cumhurbaşkanı seçilemez dediler. Bize destek veren milletimiz hep bu desteğini sürdürdü. AK Parti'nin bağrından bir cumhurbaşkanı çıkmasını istemeyenler bir kez daha bozguna uğradılar. Devletin en yüce makamı da halkın seçtiği bir bir isim tarafından dolduruldu. İlk milletin seçtiği kişi AK Parti kadrolarından geldi.

MİLLETİN İÇİNDEN GELENLERİ SUSTURMAK MÜMKÜN MÜ?

- Çileyi istemeyen bizim içimize gelmesin. Zor günler arka arkaya geldi. Parti kapatma davaları açıldı. Kadrolar parti kapatma davasıyla da mücadele ettiler. Milletin bağrından çıkanları kapatmak mümkün mü? Milletin içinden gelenleri susturmak mümkün mü? AK Parti aynı hızla yoluna devam ediyor. 

PARALEL ÇETE BİR TEK ÇİVİYİ SÖKEMEDİ

- 2011'de Türkiye'de bir partinin en yüksek oyunu alarak yolumuza devam ettik. Hayırları fethetmeye devam ettik. 2013'ün Mayıs'ında Türkiye'nin en büyük projeleri için, IMF'ye son borçlarının da ödendiği günlerde birileri düğmeye bastı. Gezi olayları çıktı. Ardından 17-25 Aralık tuzakları kuruldu. Biz hayırları fethetmeye çıktık. Önümüzde kim durur. Paralel çetenin kurduğu tuzakları AK Parti'den bir tek çiviye sökemedi. Daha sonra 10 Ağustos 2014'te yeni bir zafere yürüdük. Görevi ondan almanın gururunu yaşadım. Daha sonra Kobani olaylarını çıkardılar. Daha sonra 7 Haziran seçimlerine gittik. İlk günkü aşkla birlik diyoruz, dirlik diyoruz, kardeşlik diyoruz. 

ÇAKALLAR PUSLU HAVALARI SEVER

- 7 Haziran sonuçlarının çıkardığı tablo Çakallar puslu havaları sever, 7 Haziran sonrası havayı puslu sandılar ve ortaya çıktılar. Karşılarına ise Anadolu'nun AK kadroları çıktı. , Anadolu yiğitleri ayağa kalktı. Sandılar ki bu ülke sahipsiz. Bugün milleti bölenler, baskı zulüm uygulayanlarla terör örgütünün zihniyeti aynıdır. Ne terör örgütüne ne de dikta düşüncelerine prim vermeyeceğiz. Ayrıştırıcı tutumlara karşı AK Parti her zaman milli birliğin yanında oldu. 

BİLSİNLER Kİ CİZRE....

- Cizre'de vatandaşlarımıza geçmişte terör baskısı uygulayanlar, şimdi orada stoklanan silahları, kazılan hendekleri görmüyorlar ve bizim hükümetimizin aldığı tedbirlere karşı söz beyan etmeye kalkıyorlar. Bilsinler ki; Cizre de aynen Keşan gibi ya da Bergama gibi ya da Of gibi Türkiye'nin kuzeyindeki, güneyindeki, batısındaki ilçeler gibi, Türkiye Cumhuriyeti'nin aziz bir toprağıdır ve her ilimizde, her ilçemizde mutlak surette kamu düzeni sağlanacak, kardeşliğimiz pekiştirilecektir.

MHP'Lİ KARDEŞLERİME SESLENİYORUM

- Koalisyon için elimizden gelen tüm çabayı gösterdik ama Ecevit'le koalisyon kuran Bahçeli her şeye hayır dedi. Yüzde 60'lık blok sadece şerde buluşuyor ama milletin iradesini engelleyemeyecekler. MHP'li kardeşlerimize sesleniyorum. kimlerin her şeye hayır dediğini kimlerin mecliste HDP ile birlikte hareket ettiğini görüyorsunuz.

MİLLETİMİZE BİR KEZ DAHA SÖZ VERİYORUZ...

- Bugün bir kez daha milletimize söz veriyoruz, biz sizin hizmetkarınızız, biz sizin aranızdan çıktık, size hükmetmeye değil, sizinle birlikte ortak bir kadere el ele yürümeye geliyoruz.

DİMDİK DURACAĞIZ YOLSUZLUKLA, YOKSULLUKLA MÜCADELE EDECEĞİZ

Şehitlerimizin toprağa düştüğü bugünlerde, bu şehitlerimizin mirası üzerinde herhangi bir siyasi hesap yapan olursa, onların karşısında AK Parti kadroları dimdik duracak. Kim Türkiye'yi kana bulamak isteyen, kim Türkiye'de kardeş kavgası çıkarmak isteyen olursa onun karşısında da dimdik duracağız. 1 Kasım seçimleri yeni bir milattır. 5. Olağan Kongremiz bu miladın doğum işaretlerini veriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.